Metroul spre Drumul Taberei va circula din 2017

0
23

Atenţie se închid uşile, urmează staţia Drumul Taberei!” se va auzi în vagoanele metroului bucureştean, cu puţin noroc, abia în primăvara lui 2017. În decembrie 2016 abia vor fi gata lucrările. Mai trebuie făcute şi probe pentru a se testa toate instalaţiile de pe noua magistrală, ca să nu existe niciun pericol pentru siguranţa călătorilor. Noua linie de metrou costă 570 de milioane de euro şi se contruieşte, deja, de 4 ani.

Constantin Mustăţea, reprezentant Metrorex: „Finalizarea lucrărilor a fost prevăzută a se realiza la finele anului viitor, astfel încât în decembrie anul viitor să putem începe probele. Probele tehnologice ar trebui să dureze trei luni. Noi ne dorim să finalizăm la sfârşitul lui 2016 şi să punem în funcţiune cu călători, dar sunt condiţionări, impuneri care ne obligă să mai întârziem nițel”.

Ce-i drept, după întârzieri de aproape un an şi jumătate, trei luni în plus nu mai par mare lucru. Noua linie de metrou va avea aproape 7 kilometri. Tunelurile sunt aproape gata. Mai sunt de săpat doar 220 de metri în zona Eroilor.

Mihai Divlan, inginer din partea constructorului: „Acolo o să subtraversăm staţia Eroilor 1 şi cuva deschisă şi închisă a Dâmboviţei. Pe sub Dâmboviţa. La un 14 metri de la partea superioară a scutului spre suprafaţă”.

În 7 din cele 10 staţii de pe viitoarea magistrală pot începe lucrările de amenajare.

Mihai Divlan, inginer din partea constructorului: „Urmează lucrările de finisaje, fundaţie de cale şi cale, instalaţii”.

mai mult la: http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/Metroul+spre+Drumul+Taberei+va+circula+din+2007

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns