Metroul Drumul Taberei va fi gata in 2016, desi nu exista trenuri

0
34

Cel putin asta spune directorul general al Metrorex, Catalin Homor. El a declarat ca lucrarile vor fi gata in a doua parte a anului 2016.

Insa, chiar daca proiectul e aproape de final, directorul general recunoaste ca exista o problema:

Planul initial este un pic dat peste cap in ce priveste situatia trenurilor. Daca nu vom avea niciun tren, vom aloca trenuri din flota existenta.

Cu alte cuvinte, pentru noul tronson vor fi luate garnituri de pe celelalte trasee. Totusi, nu putem sa nu ne intrebam cum va afecta acest lucru mersul trenurilor. Vor exista intarzieri?  Vor circula mai putine trenuri pe traseele existente?

image-2013-11-21-16060711-0-noul-metrou-caf

In momentul de fata, licitatia pentru noile trenuri Metrorex este suspendata, asta dupa ce Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC)  a decis suspendarea solutionarii contestatiilor depuse de catre companiile Alstom si Astra Vagoane din cauza unui dosar penal demarat de DNA.

Tot in martie 2015, seful Metrorex si-a dat demisia, in urma discutiilor cu Ministrul Transporturilor. Demisia a venit pe fondul neumultumirilor bucurestenilor dupa ce Metrorex a anuntat scumpirea calatoriilor, de la sfarsitul acestei luni, cu pana la la 33%, si eliminarea abonamentului lunar de 62 de calatorii.

mai mult la :  http://metropotam.ro/La-zi/metroul-drumul-taberei-va-fi-gata-in-2016-art7898928721/

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns