Metroul Drumul Taberei-Pantelimon, șanse de a primi finanțare prioritară

0
83

Crearea unui departament dedicat marilor proiecte de infrastructură în cadrul CNADNR nu va duce la desfiinţarea structurii existente în cadrul Ministerului Finanţelor. În prezent, aici sunt evaluate toate proiectele de investiţii publice. Sunt centralizate un număr de 120, iar acestea primesc un punctaj, în funcţie de utilitate, dar şi de importanţa pentru economie, a explicat Anca Dragu, ministrul Finanţelor, la emisiunea „În faţa ta” de la Digi24.

„Am identificat proiectele importante, facem o ierarhizare a lor în funcție de un scor, în funcție de posibilitatea ca acestea să fie utile societății, multiplicator economic, social și urmărim ca aceste proiecte să fie finanţate cu prioritate”, a declarat Anca Dragu.

„Avem magistrala de metrou Drumul Taberei – Pantelimon, este unul din proiectele cu un scor foarte mare”, a exemplificat ministrul.

Premierul Dacian Cioloş a declarat în urmă cu câteva zile că Executivul vrea să înfiinţeze o structură dedicată marilor proiecte. În primele patru luni, statul a cheltuit 7,2 miliarde de lei pentru investiţii, cu 35% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Economie/Stiri/Metroul+Drumul+Taberei-Pantelimon+sanse+de+a+primi+finantare+pri

Lasă un răspuns