Metroul din Drumul Taberei: Luna viitoare ar putea fi scoase cârtiţele, după care vor fi montate şinele

0
52

Lucrările la structura metroului din Drumul Taberei au ajuns la peste 90%. Luna viitoare ar putea fi scoase din tuneluri cârtiţele şi alte echipamente, după care vor fi introduse şinele, au spus pentru ECONOMICA.NET reprezentanţi ai constructorilor.

Constructorii vor monta şinele pe primul tronson al Magistralei 5 Drumul Taberei – Pantelimon începând de la staţia Eroilor. Pentru aceasta, vor fi scoase mai întâi TBM-urile (Tunnel Boring Machine – cârtiţele), benzile transportoare şi ţevile pentru fluide, spun reprezentanţi ai constructorilor.Ei estimează că operaţiunile de scoatere a acestor echipamente din tuneluri vor fi gata luna viitoare.

Magistrala 5 de metrou, secţiunea Eroilor – Drumul Taberei, are ca stadiu de realizare 91% din structură, iar cel de finisaje – de 32%, a declarat Marin Aldea, directorul general al Metrorex, într-un interviu acordat Bursa.

Pe 11 ianuarie 2017, procentul de realizarea a structurii de rezistenţă era de 87,51 %.

Şeful Metrorex a menţionat că bugetul pentru 2017 pentru secţiunea Eroilor-Drumul Taberei (care include şi depoul şi staţia Valea Ialomiţei) este de 843 de milioane de lei, din care 779 de milioane de lei – fonduri europene nerambursabile.

Lasă un răspuns