Metroul din Drumul Taberei, încă o întârziere

0
227

O veste proastă pentru cei care aşteaptă ca metrourile să ajungă şi în cartierul Drumul Taberei. Nici termenul martie 2017, anunţat de autorităţi, nu mai eeste valabil. Reprezentanţii Metrorex spun că trenul va circula pe noua linie abia spre finalul anului viitor. Ceva mai devreme ar urma să fie anulate totuşi restricţiile de circulaţie de la suprafaţă.

Trenurile de metrou nu vor pleca din staţiie de pe noua magistrala Drumul Taberei-Eroilor nici în martie 2017, ultimul din lungul şirul de termene avansate de autorităţi.

Lucrările au acumulat noi întârzieri. Aşa că şefii de la Metrorex le transmit acum bucureştenilor care locuiesc în Drumul Taberei că nu se vor urca în metrou mai devreme de a doua jumătate a anului viitor.

Au rezultat probleme la reconstituirea suprafeţelor după închiderea şantierelor. Mai precis, nu sunt prevăzute aceste proceduri de refacere a iluminatului public, de refacere a spaţiilor verzi. Metrorex îşi scrie acum procedurile pentru a remedia aceste deficienţe istorice şi pentru a da noul termen de punere în funcţiune”, a explicat Dan Costescu, ministrul Transporturilor.

După încă un termen de finalizare ratat, oamenilor din zonă – care trăiesc de mulţi ani în praf şi zgomot de şantier – nu le-a mai rămas decât să glumească.

„Aşteptăm. Când va fi va fi. Probabil când va avea ăsta mic al meu 18 ani o să inaugurăm metroul”, a spus un locuitor din cartier.

„Era vorba de trei ani şi cum la cât s-a ridicat? Eu cred că trebuie să se ia măsuri”, a adăugat o altă persoană.

Noua linie de metrou va avea aproape șapte kilometri şi 10 staţii. Tunelurile sunt aproape gata şi se lucrează deja la amenajarea staţiilor.

mai mult la :  http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/Metroul+din+Drumul+Taberei+inca+o+intarziere

Lasă un răspuns