Metroul din Drumul Taberei, gata cel mai devreme in 2017, cu o intarziere de „numai” 4 ani. Autoritatile au insa o veste buna

0
195

Una calda, una rece pentru sutele de mii de bucuresteni care asteapta noile linii de metrou. Partea buna este ca, in Drumul Taberei, lucrarile se muta in subteran, iar la suprafata masinile vor circula mai bine.

Dar, santierul a adunat 4 ani de intarziere si metroul va porni din statii, din noile galerii, poate… prin 2017!

Noul ministru al Transporturilor, fost director general al CFR Infrastructura, a dorit sa vada cu ochii lui ca lucrarile de la linia de metrou din zona Bucurestii Noi nu mai au cum sa intarzie. Dupa inspectie, a declarat ca sunt gata in proportie de 80 la suta. Si le-a dat o veste relativ buna celor care, de 4 ani, traiesc un calvar in Drumul Taberei.

Dan Costescu, ministrul Transporturilor: „Traficul la suprafata va fi reluat si el la sfarsitul anului. Deci in sfarsit acest cartier in care si eu circul destul de des va fi deblocat.”

Catalin Humor, directorul general al Metrorex: „Cer scuze fata de disconfortul creat, dar acesta este impactul. Nu putem inventa o tehnologie prin care sa nu perturbam zona. Asta este o tehnologie care se foloseste in toata lumea.”

Partea proasta este ca intarzierea este uriasa. Linia de metrou care leaga statia Drumul Taberei de Eroilor ar fi trebuit finalizata in 2013. Termenul anuntat insa marti este inceputul lui 2017.

Linia de metrou Straulesti – Parc Bazilescu avea termen initial vara acestui an. Dar, a fost amanat pana la sfarsitul anului 2016.

Statia Straulesti este singura statie de metrou din Bucuresti cu iluminare naturala. Constructorul spune ca a facut un tub pentru a reduce din starea de disconfort si de claustrafobie pe care ar putea sa o aiba calatorii care vor cobora la metrou.”

In total, vor fi 7 astfel de tuburi. In plus, va fi cea mai lunga statie din Bucuresti, cu peste 300 de metri. Depoul construit aici va avea si o parcare pentru cei care vin din afara capitalei si vor sa-si continue drumul cu metroul.

http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/cand-va-fi-gata-metroul-din-drumul-taberei-ce-avea-drept-termen-limita-anul-2013-in-sfarsit-acest-cartier-va-fi-deblocat.html

Lasă un răspuns