Metroul din Drumul Taberei ar trebui să fie gata la anul, dar autoritățile deja pornesc continuarea Magistralei 5 până la Iancului: „Ne-am propus să fie gata la final de 2024”

0
233

Metroul din Drumul Taberei ar trebui să fie pus în circulație începând cu anul următor, dar autoritățile sunt reticente să dea un termen pentru că întreg proiectul stă într-o licitație blocată de contestații pentru sistemele de siguranță și automatizare. „Dacă mâine se semnează acest contract, în nouă luni se poate circula”, a declarat Constantin Mustățea, director în cadrul Metrorex, la conferința EuroIMPACT organizată de Institutul European din Romania în parteneriat cu HotNews.ro – StartupCafe.ro. Oficialul Metrorex a dat detalii și despre continuarea proiectului M5 către Piața Iancului.

Prezent la conferința EuroIMPACT, organizată la București de Institutul European din Romania în parteneriat cu HotNews.ro – StartupCafe.ro, Constantin Mustățea, Director Tehnic și Investiții în cadrul Metrorex a fost întrebat când va fi dat în folosință metroul din Drumul Taberei.
„Eu v-aș putea răspunde anul viitor și la sfârșitul primului trimestru. Dar nu pot să vă răspund așa pentru că avem probleme cu acțiunile în instanță. Mai avem o problemă care nu e rezolvată, este vorba despre sistemele de automatizare și siguranță. Aici licitația s-a terminat, s-a adjudecat, dar există trei contestații și încă nu s-a finalizat. Dacă mâine se semnează acest contract, în nouă luni se poate circula”, a precizat Mustățea.
Întrebat de HotNews.ro de ce Metrorex nu s-a asigurat că o astfel de licitație este lansată și încheiată din timp, Mustățea a arătat că procedura a fost lansată de aproape doi ani și că, în mod normal, ar fi trebuit să se fi încheiat deja.
„Noi am început și lansat această licitație încă din decembrie 2016. După ce am lansat licitația nu a fost numai problema acestei contestații pe parcursul evaluării ofertelor, ci am avut probleme și cu un producător de asemenea sisteme care s-a dovedit că a vrut să ne încurce și să ne întârzie în realizarea proiectului. Ba chiar ne-a acționat și în instanță, iar ulterior nici n-a mai venit să depună ofertă. Avem un an și zece luni de când am început această licitație. Era timp suficient să se fi finalizat dacă nu existau aceste probleme”, a răspuns oficialul Metrorex.

mai mult la :  economie.hotnews.ro

Lasă un răspuns