Metroul din Drumul Taberei ar putea fi amânat încă un an. Ce sistem lipseşte

0
292

Ușile metroului din cartierul bucureștean Drumul Taberei nu se vor deschide probabil nici în acest an. Responsabilii spun că licitația pentru sistemul de automatizare a fost contestată și este blocată în instanță.

În aceste condiții, nu ar mai fi timp în 2019 pentru montarea instalației. Încercând să găsească o soluție, Metrorex a trimis vineri scrisori la Tribunalul București, CSM și ministerul Justiției.

Contestarea licitaţiei pentru sistemul de automatizare este în instanţă din mai 2018. Metrorex a cerut de două ori repunerea pe rol dar fără succes.

Dumitru Şodolescu, directorul Metrorex: “Astăzi trimitem o adresă către preşedintele tribunalului Bucureşti, către preşedintele secţiei a doua contencios administrativ şi ministrului Tudorel Toader, preşedintele consiliului superior al magistraturii. Magistrala 5 este un proiect de importanta naţională, proiect care poate fi pus în funcţiune anul acesta cu condiţia ca într-un interval cât mai scurt să se soluţioneze.”

Problema este ca instalarea sistemului de automatizare va putea începe abia după 3 săptămâni de la rezolvarea contestaţiei şi va dura 9 luni. Adică, dacă instanţă ar decide mâine să dea dreptate Metrorex, sunt foarte puţine şanse ca metroul să fie gata în 2019.

 

mai mult la :   stirileprotv.ro/stiri/actualitate/metroul-din-drumul-taberei-ar-putea-fi-amanat-inca-un-an-ce-sistem-lipseste.html

Lasă un răspuns