Metroul din Drmul Taberei, întârziere de un an. Există posibilitatea să se piardă banii alocaţi proiectului

0
66

Lucrările la Magistrala 5 de Metrou Drumul Taberei – Eroilor sunt întârziate şi s-ar putea ca metroul să nu fie funcţional în termenul-limită asumat de Guvern în faţa UE, martie 2017, cu posibilitatea ca România să piardă banii alocaţi de Bruxelles pentru acest proiect, sute de milioane de euro.

Potrivit unui comunicat de presă Metrorex, lucrările la structura de rezistenţă sunt gata în proporţie de 95%, gradul de realizare 100% trebuind să fie gata la 31 decembrie. Ulterior, Metrorex mai are la dispoziţie încă 15 luni pentru finisaje, electrică şi achiziţia de trenuri, pentru ca, în martie 2017 călătorii să poată merge deja cu metroul.

8_93626200

După cum merg lucrurile în prezent, structura de rezistenţă nu va fi gata 100% până la sfârşitul anului, ceea ce înseamnă că, cel mai probabil, nici termenul martie 2017 nu va fi respectat. De altfel, chiar cel responsabil în mod direct de proiect, fostul director de Investiţii al Metrorex, actual director CNADNR, Cătălin Homor declara recent că Metroul de Drumul Taberei este în mare întârziere.

„Întârzierile sunt de un an şi jumătate – un an şi şapte luni. Îmi cer scuze pentru disconfortul creat, dar acesta este impactul unui proiect major. Nu putem inventa o tehnologie prin care să nu perturbăm zona. Asta este o tehnologie care se foloseşte în toată lumea”, a explicat el, potrivit economica.net.

Lasă un răspuns