Metroul de Drumul Taberei: Siemens a depus o nouă contestaţie la licitaţia pentru automatizarea traficului

0
643

Siemens a depus pe 30 aprilie o nouă contestaţie la licitaţia Metrorex pentru automatizarea traficului pe linia de metrou din Drumul Taberei, înainte ca Tribunalul Bucureşti să se pronunţe în cazul primei contestaţii, înregistrată la finele anului trecut. Surse din cadrul Metrorex critică demersul Siemens de a se adresa Tribunalului Bucureşti şi nu Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, acuzând firma că întârzie în mod intenţionat licitaţia.

Vineri, 4 mai, Tribunalul Bucureşti a respins plângerea Siemens din decembrie 2017 împotriva deciziei prin care Metrorex i-a descalificat oferta în etapa evaluării tehnice.  Compania poate depune insa recurs la Curtea de Apel Bucuresti.

Noul termen anunţat de autorităţi pentru inaugurarea Metroului de Drumul Taberei, respectiv primul trimestru al anului viitor, ar putea fi depăşit. Şi asta pentru că nici până acum nu a fost semnat contractul pentru sistemul de siguranţă şi automatizare a traficului, lucrări care durează minim nouă luni şi de care depinde deschiderea circulaţiei.

Pe 5 aprilie 2018, Metrorex a declarat câştigătoare oferta Alstom în cadrul licitaţiei pentru furnizarea sistemului de siguranţă şi automatizare a traficului pe secţiunea Eroilor – Râul Doamnei a Magistralei 5. Contractul va putea fi semnat însă abia după soluţionarea contestaţiilor.

Pe 30 aprilie 2018, firma Siemens a contestat acest rezultat la Tribunalul Bucureşti. Asta după ce pe 19 decembrie 2017, Siemens a mai depus o plângere tot la Tribunalul Bucureşti împotriva deciziei prin care Metrorex i-a descalificat oferta în etapa evaluării tehnice.

Lasă un răspuns