Metroul de Drumul Taberei, din amânare în amânare

0
173

? Unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură din Capitală este blocat de cinci ani. Este vorba de Magistrala 5 de Metrou –Drumul Taberei. Amânări peste amânări, fie pentru că lipseau banii, fie pentru că nu prestau corespunzător constructorii. Acum, Metrorex şi-a asumat să deschidă M5 circulaţiei până la începutul verii 2018 şi prezintă şi gradul de realizare a lucrărilor, pe staţii.

Doar jumătate din bani, cheltuiţi. 

Costul total al Metroului de Drumul Taberei a fost stabilit, acum cinci ani, la 3,2 miliarde de lei, din care cheltuieli eligibile 2,3 miliarde (din bani europeni) şi 0,87 miliarde, cheltuieli neeligibile. Până acum, potrivit datelor Metrorex, nu s-au cheltuit decât jumătate din bani. „Cheltuielile la data de 30.04.2017 sunt în valoare de 1,77 miliarde de lei, din care fonduri europene nerambursabile 787,65 milioane de lei“, spun reprezentanţii Regiei.

Lucrările la structura de rezistenţă a tronsonului 1 al Magistralei 5 de metrou Drumul Taberei – Eroilor sunt gata în proporţie de 87%, în timp ce finisajele şi instalaţiile sunt realizate în proporţie de doar 30%, potrivit datelor transmise Capital de către Metrorex. Staţia Valea Ialomiţei arată cel mai bine, având în vedere că lucrările de structură au fost finalizate în totalitate, iar cele de finisaje şi instalaţii, în proporţie de 67%. Şi la Orizont se progresează, structura fiind gata 100%, în timp ce finisajele doar 62%. La polul opus, staţiile Râul Doamnei, Academia Militară şi Eroilor, unde lucrările de structură sunt la 80%, în timp ce finisajele şi instalaţiile aproape că nu au fost începute.

În plus, pentru contractul de structură la staţiile Brâncuşi, Romancierilor, Favorit şi Tudor Vladimirescu mai sunt de realizat câte două căi de acces.

mai mult la: www.capital.ro/metroul-de-drumul-taberei-din-amanare-in-amanare.html

Lasă un răspuns