Metroul de Drumul Taberei: contestaţia Siemens la licitaţia pentru automatizarea traficului, respinsă a doua oară de Tribunalul Bucureşti

0
125

Tribunalul Bucureşti a respins a doua oară contestaţia Siemens la licitaţia pentru automatizarea traficului pe noua magistrală de metrou, câştigată de către rivalii de la Alstom. Cu toate acestea, telenovela cu Metroul de Drumul Taberei ar putea continua, pentru că firma pierzătoare are dreptul să formuleze recurs la Curtea de Apel Bucureşti.

Tribunalul Bucureşti a respins şi pe 20 august solicitarea Siemens de a reintra în cursa pentru contractul de automatizare a traficului pe Magistrala 5 de metrou, conform informaţiilor de pe portal.just.ro.

Instanţa a respins cererea subsidiarei gigantului austriac şi pe 4 mai, însă aceasta a formulat ulterior recurs. Şi decizia din 20 de august poate fi atacată însă la Curtea de Apel Bucureşti.

Siemens a depus pe 19 decembrie 2017  plângerea la Tribunalul Bucureşti împotriva deciziei prin care Metrorex i-a descalificat oferta în etapa evaluării tehnice.

Pe 5 aprilie 2018, Metrorex a declarat câştigătoare oferta Alstom în cadrul licitaţiei pentru furnizarea sistemului de siguranţă şi automatizare a traficului pe secţiunea Eroilor – Râul Doamnei a Magistralei 5. Contractul va putea fi semnat însă abia după soluţionarea contestaţiilor.

Pe 30 aprilie 2018, firma Siemens a contestat acest rezultat la Tribunalul Bucureşti. În cadrul acestei de-a doua contestaţii, instanţa a suspendat procesul până la soluţionarea primei contestaţii.

Lasă un răspuns