Metroul ar putea parcurge anul acesta 5.000 de kilometri în Drumul Taberei

0
131

Urmează staţia Parc Drumul Taberei cu peronul pe partea dreaptă! Anunţul ar putea fi auzit de către utilizatorii metroului bucureştean abia anul viitor. Asta după ce vor fi parcurşi primii 5.000 de kilometri pe secţiunea Râul Doamnei – Eroilor din Magistrala 5, în cadrul probelor tehnologice programate pentru decembrie 2018.

Circa 5.000 de kilometri ar putea fi parcurşi pe prima secţiune a Magistralei 5 în decembrie 2018, în cadrul probelor tehnologice necesare pentru testarea instalaţiilor aferente staţiilor şi tunelului precum şi pentru efectuarea tonajului de stabilizare a căii de rulare, potrivit programului anual de transport al Metrorex (foto jos).

Bugetul alocat în 2018 lucrărilor la Metroul de Drumul Taberei este de 616 milioane de lei, conform programului de investiţii actualizat al Metrorex şi publicat săptamâna aceasta pe site-ul Ministerului Tranporturilor. Anul trecut, pentru prima secţiune a M5 a fost cheltuită suma de 430 de milioane de lei din totalul alocat de 509 milioane de lei.

Deşi oficialii Metrorex şi şefii de la Transporturi anticipează că noua linie de metrou ar putea fi inaugurată la începutul anului viitor, Metroul de Drumul Taberei ar putea suferi o nouă amânare. Şi asta din cauza luptei dintre doi giganţi internaţionali pentru furnizarea sistemului de siguranţă şi automatizare a traficului, lucrare de care depinde inaugurarea de anul viitor.

Lasă un răspuns