METROU DRUMUL TABEREI. Fost director Metrorex: „Drumul critic acum începe pentru că nu au trenuri”

0
204

METROU DRUMUL TABEREI. Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, avansa recent un nou termen pentru finalizarea lucrărilor de pe Magistrala 5. Costescu spunea că metroul din Drumul Taberei ar putea fi funcțional de la mijlocul anului 2017. Fostul director general al Metrorex, Gheorghe Udrişte, este însă sceptic că metroul pe Magistrala 5 poate fi dat în folosinţă aşa cum estimează mai nou ministrul Transporturilor.

METROU DRUMUL TABEREI.  Gheorghe Udrişte spune că mai devreme de finele anului viitor nu vede posibilă finalizarea lucrărilor la linia de metrou Erorilor – Drumul Taberei

„Ultimul hop este achiziţia trenurilor pentru magistrala 5 Eroilor-Drumul Taberei. Drumul critic pentru Metrorex abia acum începe pentru că nu au trenuri pentru cei 6,8 km de linie de metrou. O licitaţie pentru achiziţia trenurilor durează aproape doi ani. S-ar putea să utilizeze trenuri de pe celelalte magistrale, dar atunci timpii de aşteptare cresc„, a declarat Gheorghe Udrişte, pentru Capital. 

images

Am mai fost acum 4 săptămâni. Atunci nu am fost absolut deloc mulțumit de ceea ce am văzut la nivel de mobilizare. Acum este cu totul altceva. Schimbări au fost și sunt în bine. Sunt stații care sunt foarte avansate pe partea de finisare care se observă, și pe partea de structură este clar, tunelele sunt racordate. Eu consider că termenul pe care l-am fixat împreună cu constructorii, mijlocul anului 2017 pentru a circula cu metroul, este realist. Inițial acest termen fusese împins până la sfârșitul anului 2017, dar din punct de vedere al Ministerului Transporturilor acest termen nu este acceptabil”, a spus Dan Costescu.

mai mult la :  http://www.b365.ro/metrou-drumul-taberei-fost-director-metrorex-drumul-critic-acum-incepe-pentru-ca-nu-au-trenuri_251627.html

Lasă un răspuns