Metrorex împarte Magistrala Drumul Taberei-Pantelimon în trei secţiuni şi vrea să cumpere trenuri pentru primele două

0
250

Metrorex a modificat strategia pentru dezvoltarea Magistralei 5 de metrou, care include acum trei secţiuni, faţă de două iniţial, şi vrea să cumpere 26 de trenuri, necesare pentru porţiunile dintre Drumul Taberei şi Iancului, potrivit lui Marin Aldea, directorul general al companiei.

Şeful companiei de metrou a menţionat că pentru toată Magistrala 5, Drumul Taberei-Pantelimon, sunt necesare 43 de trenuri, dar că iniţial vor fi cumpărate 26 de trenuri, pentru porţiunea Drumul Taberei-Iancului.

„Acum vorbim de Magistrala 5 cu trei secţiuni: secţiunea Eroilor-Drumul Taberei care este în lucru şi pe care ne propunem să o dăm în funcţiune în a doua parte a anului viitor şi necesită o achiziţie de circa 13 trenuri, secţiunea Eroilor-Iancului, pe care ne propunem să o punem în funcţiune în 2021, aşa cum a zis domnul ministru, şi acolo e nevoie tot de 13 trenuri. Şi pentru Iancului-Pantelimon este nevoie de 17 trenuri, deci în total ar fi nevoie de 43 de trenuri, numai că Iancului-Pantelimon este prevăzut a se realiza în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă începând cu anul 2030, deci ceva mai târziu, aşa că pentru achiziţia de trenuri avem în vedere doar 26 de trenuri”, a explicat oficialul Metrorex.

În ceea ce priveşte secţiunea Râul Doameni (Drumul Taberei) – Eroilor, ce ar putea fi inaugurată la jumătatea anului viitor, şeful Metrorex spune că iniţial vor fi aduse trenuri de pe alte magistrale.

magistrala-5-metrou-drumul-taberei-890x395

„Noi analizăm în momentul acesta să circulăm cu o parte din trenurile de pe Magistrala 1 şi 3. Le vom echipa cu sistemele necesare care vor fi compatibile cu instalaţiile de automatizare din trafic. Nu se va circula mai prost pe M1 şi M3. Parcul de trenuri la acest moment, din inventar, este la 90 de trenuri. La momentul actual, noi circulăm pe zi cu 55-57 de trenuri. Avem o rezervă şi putem acoperi şi necesarul de pe Magistrala 5″, a precizat Aldea.

mai mult la : http://www.economica.net

 

Lasă un răspuns