Metrorex comunica situatia la zi a lucrarilor de pe Magistrala 5 „Drumul Taberei – Pantelimon”. Statia Orizont – realizata in proportie de 40%

0
223


Metrorex a precizat marti, printr-un comunicat de presa, care este situatia actuala a lucrarilor la statiile de pe viitoarea Magistrala 5 “Drumul Taberei-Pantelimon, Tronsonul Drumul Taberei – Universitate”.

In acest moment pe santierele deschise se lucreaza intens, stadiul lucrarilor pe statii se prezinta astfel:

Statia Academia Militara (cea mai avansata din punct de vedere al executiei, intrucat de aici vor fi lansate cele doua utilaje de excavat tunele – TBM-uri), este realizata in proportie de 75%. Lucrarile de baza ce se executa in acest moment sunt: turnarea peretilor-caseta la primul nivel de la suprafata si pregatirile finale pentru lansarea TBM-urilor (Tunnel Boring Machine).

Statia Orizont – realizata in proportie de 40% – se executa turnarea ultimei portiuni din planseul superior urmand sa inceapa excavarea sub planseu pentru executia urmatorului nivel.

Statia Favorit – realizata in proportie de 50% – este excavat primul nivel de la suprafata – vestibul – si se toarna placa peste urmatorul nivel – peron – urmand ca si excavarea acestui ultim nivel sa inceapa in urmatoarele saptamani. Trebuie specificat ca activitatea la aceste statii a fost mai intensa intrucat ele se afla pe drumul critic si de executia lor depinde demararea executiei tunelelor.

Statia Tudor Vladimirescu (Drumul Taberei 34) este finalizat planseul superior si a inceput excavarea urmatorului nivel.

Statia Sergiu Celibidache (Parc Drumul Taberei) se executa incinta de pereti mulati, realizata in proportie de 40%.

Statia Romancierilor se executa prima etapa din planseul superior.

Statia Valea Argesului (Brancusi) se executa planseul superior – penultima etapa – si urmeaza sa inceapa excavarea urmatorului nivel.

Statia Raul Doamnei, se lucreaza la incinta de pereti mulati, executata in proportie de 40% si la devieri retele edilitare.

Statia Eroilor 2 se lucreaza la devieri de retele edilitare.

Statia si Depoul Valea Ialomitei se lucreaza intens pe toate planurile (devieri de retele edilitare, pereti mulati, montare grinzi prefabricate, turnare plansee, excavari), stadiul fizic fiind situat la 50%.
mai mult la : 

Metrorex comunica situatia la zi a lucrarilor de pe Magistrala 5

Lasă un răspuns