Martorii protejati, varati in „Barlogul lupilor”! Restaurantul din Drumul Taberei

0
234

Oficiul National pentru Protectia Martorilor este una dintre cele mai secretizate structuri din intreg sistemul. Si este si normal, fiind vorba de o unitate operativa care asigura punerea in practica a Programului de protejare a unor martori care ofera informatii si date extrem de pretioase anchetatorilor in mari dosare care vizeaza cazuri de coruptie, de crima organizata sau chiar atentate la siguranta nationala.

Astfel ca de profesionalismul directorului ONPT depinde nu doar soarta tuturor acestor anchete considerate de risc maxim, dar chiar si vietile ofiterilor sub acoperire, dar mai ales a martorilor care au fost acceptati printr-o decizie judecatoreasca in Program. Surprinde astfel cu atat mai mult aparitia numelui sefului Oficiului National pentru Protectia Martorilor intr-una dintre cele mai spectaculoase spete aflate in cercetarea DNA. Mai ales ca prezenta comisarului sef Adrian Barascu in separeul de la etajul restaurantului bucurestean „Barlogul lupilor”, in seara zilei de 18 martie 2014, nu s-a datorat unei obisnuite orgii bahice. Pentru ca atunci a avut loc o intalnire de taina prin care s-a incercat deconspirarea unor actiuni efectuate sub filaj de catre oamenii Laurei Codruta Kovesi si in care erau vizate nume grele ale politicii.

De fapt, exista tot mai serioase suspiciuni privind apartenenta „ingerului pazitor” al martorilor protejati la asa-numitul „grup al lui Gelutu”, directorul ONPT fiind unul dintre oamenii de incredere ai fostului sef al „Doi s’un sfert”, chestorul Gelu Oltean.

Lasă un răspuns