Mărmureanu: Drumul Taberei va fi un munte de peste 4000 de metri, iar Berceniul se va scufunda! Un mare savant dezvăluie cum vor schimba următoarele cutremure fața Capitalei

0
84

Gheorghe Mărmureanu, preşedintele de onoare al Institutului Naţional de Cercetare- Dezvoltare pentru Fizica Pământului, a povestit despre cum vor schimba cutremurele relieful Capitalei, peste aproximativ…un milion de ani. Potrivit acestuia, cartierul Drumul Taberei va fi un munte, iar Berceniul se va scufunda și va deveni o mare depresiune.

Potrivit b1.ro, Agenţia Spaţială Europeană (ESA) a făcut publică o imagine care surprinde mişcări ale pământului din zona Palatului Parlamentului şi a drumurilor din vecinătate. Unele se înalţă, altele se scufundă. În imaginea ESA, punctele albastre indică zonele care se înalţă, câţiva milimetri pe an, în timp ce punctele roşii le arată pe cele care se ridică mai lent sau chiar se scufundă.

Datele radar prezentate provin din observaţii efectuate în perioada 2011- 2014. Acestea au fost realizate cu ajutorul Persistent Scatterer Interferometry (PSI), o metodă care poate detecta şi monitoriza mişcări pe suprafeţe întinse cu o precizie foarte mare. Tehnica funcţionează cel mai bine asupra structurilor solide, precum clădiri, drumuri şi căi ferate, şi poate evidenţia punctele slabe ale acestor structuri.

Vestul oraşului, mai înalt decât Alpii

mai mult la : evz.ro

Lasă un răspuns