Mănescu – „ședință fulger” ca să țină la secret facturile de la parcul Moghioroș Citiţi mai mult: Mănescu – „ședință fulger” ca să țină la secret facturile de la parcul Moghioroș

0
131

Primarul sectorului 6 al Capitalei, Rareş Mănescu (foto), a convocat, marţi seară, şedinţă de îndată a Consiliului Local, ca să obţină votul USL pentru plata unor facturi în valoare de aproximativ şapte milioane de euro.

Acestea au fost emise pentru lucrările de modernizare a parcului Drumul Taberei, care au fost realizate până acum. Şedinţa de îndată a fost convocată după ce, luni, aleşii PSD şi PDL au ieşit din sală când li s-a cerut votul pentru, menţionând că vor să vadă facturile. "Primarul Mănescu a negociat cu aleşii PSD luni, iar marţi a convocat şedinţa fulger. Pe noi ne-a anunţat din scurt, ca să nu ajungem. Au intrat şi au votat în orb, fără să vadă facturile. O să le cerem, să vedem pe ce s-au dus banii pe care vrea să-i achite din vistieria sectorului, deşi noi nu trebuie să suportăm decât aproximativ 340.000 de euro", au explicat aleşii locali PDL din sectorul 6.

De ce nu s-a dus Mănescu la Dragnea?

EVZ a solicitat reprezentanţilor Primăriei Sectorului 6 să explice de ce nu se duce edilul să deconteze facturile la Ministerul Dezvoltării, având în vedere că proiectul de modernizare a parcului este finanţat din fonduri europene nerambursabile în proporţie de 98%, valoarea totală a lucrărilor fiind de 17 milioane de euro. Potrivit legii, care a fost schimbată în aprilie, edilii nu mai achită din bugetul local proiecte finanţate prin Programul Operaţional Regional şi recuperează apoi banii, ci se duc cu facturile direct la Ministerul Dezvoltării condus de Liviu Dragnea şi le decontează. Asta, dacă lucrările efectuate sunt conform proiectului. Reprezentanţii Primăriei nu au dat niciun răspuns până la închiderea ediţiei.

Lasă un răspuns