Magistrala de metrou din Drumul Taberei înghite bani şi macină nervii bucureştenilor din zonă

0
21
Lucrările începute în 2011 şi încă neterminate se scumpesc din nou. Metrorex suplimentează cu câteva milioane de euro contractul pentru Magistrala 5, deşi mai este cale lungă până când locuitorii Capitalei vor putea călători pe acest tronson.

Metroul din Drumul Taberei se scumpeşte cu 5,7 milioane de euro. Noul contract a fost atribuit fără negociere constructorului, după cum reiese dintr-un anunţ postat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice.

Ultima suplimentare a contractului a avut loc anul trecut. Până acum, valoarea totală a contractelor atribuite pentru construcţia Magistralei 5 de metrou se apropie de 600 de milioane de euro, iar finalizarea lucrărilor a tot fost amânată. Spre disperarea locuitorilor din Drumul Taberei.

Noul termen de finalizare a metroului din Drumul Taberei este anul 2016. Deşi garniturile ar fi trebuit să circule încă de anul trecut. Cel puţin aşa era programat iniţial. Lucrările la metroul din Drumul Taberei au început în 2011. După mai bine de 4 ani, stadiul de execuţie al construcţiei nu depăşeşte 70 la sută.

Constructorul urmează să foreze acum pe sub râul Dâmboviţa ca să prelungească tunelul din Drumul Taberei până la Operă. Apoi trebuie să monteze şina şi să doteze staţiile de metrou. Tronsonul Drumul Taberei – Universitate va avea o lungime de 9 Km şi 12 staţii.

– See more at: http://stiri.tvr.ro/magistrala-de-metrou-din-drumul-taberei-inghite-bani-si-macina-nervii-bucurestenilor-din-zona_64752.html#sthash.DkFinhyJ.dpuf

 

 

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns