Magistrala 5, pe repede înainte: lucrările sunt grăbite pe tronsonul Drumul Taberei – Eroilor

0
37

Magistrala 5 de metrou, cel mai controversat proiect de extindere a Bucureștiului, merge înainte în ciuda presiunilor de a se pune pauză măcar în zone care prezintă un risc ridicat pentru siguranța bucureștenilor. După ultima vizită pe șantier, oficialii Ministerului Transporturilor sunt de părere că lucrarea ar putea fi livrată chiar mai repede decât este estimat în proiectul oficial, măcar pe tronsonul Drumul Taberei-Eroilor. 

Potrivit datelor oficiale, tronsonul Drumul Taberei – Eroilor din cadrul Magistralei 5 de metrou ar urma să fie livrat la sfârșitul anul viitor. Există însă posibilitatea ca acest lucru să se întâmple ceva mai repede, o veste care încântă deopotrivă șoferii, pietonii și locuitorii zonei.

În urmă cu o lună, lucrările erau nesatisfăcătoare. Acum însă, se vede mobilizarea. Tunelele sunt racordate, mai multe stații sunt deja în etapa de finisare, structura este solidă. Ministerul Transporturilor nu va accepta amânarea lucrărilor până la sfârșitul anului 2017. Noi considerăm că mijlocul anului 2017 este un termen realist”, a explicat Dan Costescu, ministrul Transporturilor.

13-metrou-agerpres-14-465x215

Șantierele din Drumul Taberei ar trebui închise până la sfârșitul acestui an

Dar cartierul Drumul Taberei ar trebui să fie redat circulației auto și pietonale cu mult înainte ca metroul să înceapă să circule în zonă. Primul șantier închis ar trebui să fie cel din zona Orizont. Potrivit estimărilor oficiale, acest lucru ar trebui să se întâmple la mijlocul lunii iulie, iar ministrul Transporturilor consideră că respectarea termenului este plauzibilă, dacă lucrările vor continua într-un ritm susținut.

După stația de la Orizont trebuie redate circulației și celelalte drumuri de suprafață din cartier: Favorit, Brâncuși, Romancierilor. I-am rugat deja pe cei de la Metrorex, dar și pe constructori, să devanseze termenul din decembrie, cât este acum, până în noiembrie. Nu ar fi bine să ne prindă zăpada cu șantiere la suprafață, pentru că acest lucru înseamnă îngreunarea lucrului cu utilaje, dar și un trafic rutier mai anevoios”, continuă ministrul Transporturilor.

mai mult la :  http://media.imopedia.ro/stiri-imobiliare/magistrala-5-lucrari-grabite-24022.html

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns