Lucrările la metroul din Drumul Taberei, finalizate în a doua parte a anului 2016

0
189


Cătălin Homor, director de investiţii al Metrorex, a declarat, miercuri, că metroul dintre Eroilor şi Drumul Taberei din Magistrala 5 de metrou va fi finalizat în a doua parte a anului 2016. Homor a mai precizat că în perioada următoare urmează să fie scoasă la licitaţie lucrarea pentru calea de rulare, adică şine şi tot ce ţine de traficul garniturilor.

Iniţial, era prevăzută că tronsonul va fi dat în folosinţă la începutul anului viitor. Este vorba astfel de o întârziere de un an şi jumătate. Motivul acestei amânări îl constituie faptul că Guvernul a întrerupt finanţarea, iar în perioada februarie – mai 2013, lucrările în subteran au fost sistate, transmite Digi 24.

Potrivit sursei citate, întreaga Magistrală 5, inclusiv tronsonul către Pantelimon, are ca termen de finalizare anul 2020. De asemenea, pentru secţiunea Iancului – Pantelimon, se prevede ca lucrările să înceapă în 2015. Iar pentru segmentul Eroilor – Iancului, lucrările vor mai întârzia, deoarece traversează zona centrală, o arie cu risc din cauza blocurilor vechi.

Metrorex a programat investiţii până în anul 2020 în valoare de 900 milioane de euro, din care 600 milioane euro vor fi asigurate din fonduri europene.

Lucrările la metroul din Drumul Taberei, finalizate în a doua par

Lasă un răspuns