Lu’ Mutu iar i-a vorbit gura fara el. Primarul de la 6 dadea asigurari luna trecuta ca vom avea metrou in 2018. Tudose îl contrazice „Hai bre, voi chiar l-ati crezut !”

0
302

Magistrala 5 de metrou, aşa-numitul metrou de Drumul Taberei, nu va mai fi funcţională în vara anului viitor, aşa cum conducerea Metrorex a tot repetat în decursul acestui an, ci abia în 2019. Acesta este noul termen – şi este doar o estimare – asumat de Metrorex, o nouă amânare a acestui proiect care pare să nu se mai finalizeze odată.

în Noiembrie 2017 : Interviu. Gabriel Mutu: metroul va fi gata la finele lui 2018. Reabilitarea termică va continua în Sectorul 6

În momentul de faţă, nici măcar lucrările de structură nu sunt finalizate în totalitate, cele pentru finisaje fiind gata doar pe jumătate. Semnalizarea magistralei încă nu a fost contractată, licitaţia, la care au participat Siemens şi Alstom, fiind încă în faza de evaluare a ofertelor. „Stadiul fizic al lucrărilor de pe Magistrala 5 de metrou este: lucrări de structură – 96%, lucrări de cale de rulare şi finisaje – 54%. Termenul de finalizare a lucrărilor strict necesare punerii în funcţiune cu călători este trimestrul IV 2018, astfel încât la acest termen să fie demarată începerea probelor tehnologice. Achiziţia sistemului de automatizare şi siguranţa traficului prin procedură de achiziţie publică sunt în derulare, conform Legii 99/2016. Menţionăm că termenul estimat pentru semnarea contractului şi începerea lucrărilor este trimestrul I 2018. De asemenea, punerea în funcţiune cu călători a Magistralei 5 de metrou este preconizată a avea loc în trimestrul I 2019, în funcţie de rezultatul probelor tehnologice“, mai spun reprezentanţii Metrorex.

În vara acestui an, fosta conducere a Regiei, reprezentată de Marin Aldea, îşi asuma ca termen de finalizare a lucrărilor la M5 trimestrul II 2018. Termenul a fost asumat chiar în repetate rânduri de Aldea, dar, iată, a fost mult prea optimist faţă de realitatea din teren.

Cinci ani de întârzieri

Lucrările la Magistrala 5 a metroului bucureştean au început în 2011, iar termenul iniţial de finalizare era 2014. Prin amânări succesive, s-a ajuns ca noul termen asumat să fie jumătatea anului 2019. Acest termen este însă cu semnul întrebării, având în vedere cantitatea lucrărilor rămase de efectuat şi complexitatea lor. La sfârşitul anului trecut, reprezentanţii Metrorex apreciau că metroul de Drumul Taberei va fi funcţional la sfârşitul anului 2017. Termenul a fost însă decalat încă de la începutul anului. Explicând de ce M5 nu poate fi finalizată în acest an, aşa cum îşi asumase anterior Metrorex, fostul director al Regiei Marin Aldea indica trei principale cauze: atingerea parametrilor proiectaţi pentru instalaţii pe parcursul probelor tehnologice după terminarea lucrărilor, contractarea cu întârziere – din cauza unor contestaţii în procedura de achiziţie – a sistemului de siguranţă a traficului şi finanţarea insuficientă a lucrărilor pe anul 2017. Bugetul solicitat către Ministerul Transporturilor, pentru execuţia Magistralei 5 de metrou în 2017, a fost de 846,98 milioane lei. Acesta a fost însă tăiat de Guvern, la rectificarea bugetară.
Valoarea totală reactualizată a proiectului, conform devizului ­general, este 3,22 miliarde lei, din care:
– eligibil POS-T – 871 milioane lei (fonduri europene nerambursabile);
– neeligibil POS-T – 524 milioane lei;
– eligibil POIM – 1.479 miliarde lei (fonduri europene nerambursabile);
– neeligibil POIM – 345 milioane lei.
„Precizăm că, la data prezentei, procentajul valoric de realizare este de 66%“, mai spun reprezentanţii Metrorex.

Trenuri vechi pe magistrala nouă

Proiectul metroului de ­Drumul Taberei, Parcul Operei – Râul Doamnei, este realizat de un ­consorţiu format din Astaldi, FCC Construccion, AB Construction şi Delta ACM Antrepriză. ­Metroul de Drumul Taberei va avea zece staţii: la Râul Doamnei, Valea Argeşului, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parcul Drumul ­Taberei, Tudor Vladimirescu, ­Favorit, Orizont, Academia Militară şi Eroilor. Magistrala 5 va acoperi, în principal, un bazin cu o populaţie de peste 300.000 de locuitori din sectoarele 5 şi 6 ale Capitalei.
Metrorex are în exploatare 44 de trenuri Bombardier, 24 CAF şi 24 de trenuri vechi IVA Arad. Pe noua M5 vor circula trenuri vechi Bombardier, din parcul existent. Încercarea Regiei de a achiziţiona trenuri noi pentru metroul de Drumul Taberei a eşuat lamentabil, după ce licitaţia a fost stopată de DNA, pentru corupţie.
Mentenanţa întregului parc de material rulant al Metrorex este asigurată de concernul francez Alstom, până în 2019. Cu trenurile de la metrou circulă zilnic 600.000 de pasageri.

Metroul de Drumul Taberei iar întârzie la destinație

Lasă un răspuns