Legăturile puciștilor anti-Erdogan în România. Un colonel din spionajul militar turc, împușcat în Drumul Taberei

0
75

Unul dintre cei care a complotat împotriva președintelui turc Recep Tayyip Erdogan și a fugit din Turcia în România a fost găsit mort la noi în Capitală, în cartierul bucureștean Drumul Taberei.

Colonelul în retragere Eser Şahan, în vârstă de 66 de ani, a fost găsit fără suflare, cu un glonț în cap, pe o bancă. Alături de corpul neînsufleţit era o armă de foc. Se întâmpla în februarie 2015.

Eser Şahan locuia în România de zece ani şi, în urmă cu patru ani, solicitase azil politic.

Acesta, un fost şef al unei agenţii de spionaj din Turcia, împreună cu alți doi polițiști turci care aveau o legătură între ei în România. Cei doi au fost capturați în urma unui schimb de informații între serviciile de informații românești și cele turcești, iar cel de-al treilea a sfârșit ucis de un glonț.

Potrivit anchetatorilor, bărbatul, care era implicat într-o lovitură de stat la Ankara, s-ar fi sinucis.

legaturile-pucistilor-anti-erdogan-in-romania-un-colonel-din-spionajul-militar-turc-impuscat-la-bucuresti-18543271

Armata turcă, garantul ordinii constituţionale în Turcia, a forţat Guvernul turc condus de premierul Necmettin Erbakan să demisioneze, în anul 1997. În momentul deciziei, considerată de unii analişti drept o lovitură de stat militară, Eser Şahan era şeful Serviciului de informaţii al Forţelor navale turce.

Informațiile au fost prezentate duminică, la emisiunea Punctul de întâlnire, de la Antena 3.

sursa :  http://jurnalul.ro/stiri/observator/legaturile-pucistilor-anti-erdogan-in-romania-un-colonel-din-spionajul-militar-turc-impuscat-la-bucuresti-719157.html

Lasă un răspuns