La şcoala 169 din Drumul Taberei, azi nu s-au tinut ore. Profesorii au fost la marşul din Piaţa Victoriei

0
253

La şcoala 169 din Drumul Taberei, spre exemplu, doar elevii din două clase ar fi venit la şcoală şi ar fi fost supravegheaţi de profesorii care nu au fost la marşul din Piaţa Victoriei. Inspectoratul Şcolar al Muncipiului Bucureşti spune că orele vor fi recuperate.

Şcoala 169 din Drumul Taberei părea azi părăsită. Vocile copiilor şi ale dascălilor nu răsunau pe holuri şi nici în clase. Conducerea unităţii de învăţământ susţine totuşi că s-au făcut ore.

„Da. Anumite cadre didactice nu participă la miting şi sunt la şcoală şi fac ore. Fiecare şcoală a hotărât de comun acord cu liderul de sindicat, membrii de sindicat cum procedează”, a spus un reprezentant al conducerii școlii.

Situaţia a fost confirmată şi de unii participanţii la miting.

„Există colegi care au rămas în şcoală şi care asigură supravegherea copiilor şi desfăşurarea orelor în bune condiţii. Noi nu suntem toţi profesorii din şcoală ci prin reprezentanţi”, a spus un profesor.

„Eu nu am fost la ore pentru că eu am venit aici. Eu nu le-am dat liber elevilor, dar ceilalți profi care nu vin au grijă de elevi”, a spus un alt profesor.

Inspectoratul şcolar Bucureşti spune că oficial astăzi ar fi trebuit să fie program normal de lucru.

„Au fost situaţii punctuale în care copiii au venit la şcoală, dar au rămas sub supravegherea altor cadre didactice. Nu s-a pus problema siguranţei copiilor în şcoală”, a spus Marian Banu, purtătorul de cuvânt al ISMB.

Reprezentanţii ISMB spun că materia va fi recuperată în zilele următoare.

Lasă un răspuns