La 23 aprilie, în Drumul Taberei, Statul Major al Forţelor Terestre organizează o serie de manifestări dedicate sărbătoririi Zilei Forţelor Terestre

0
261

În fiecare an, la 23 aprilie se sărbătoreşte Ziua Forţelor Terestre – categorie de forțe a Armatei României al cărei patron spiritual şi ocrotitor este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă.

În Bucureşti, Statul Major al Forţelor Terestre organizează o serie de manifestări dedicate sărbătoririi Zilei Forţelor Terestre, astfel:

Militari din forţele terestre vor prezenta tehnica de luptă, armamentul şi echipamentele din dotare, exerciţii demonstrative de intervenţie a echipei EOD, exerciţii de supravieţuire, procedee de escaladare şi
traversare cu ajutorul funicularului, tehnici de autoapărare, precum şi exerciţii de mânuire a armamentului. De asemenea, vor avea loc programe artistice și concerte de muzică de fanfară.

Tradiționala retragere cu torțe va avea loc, de la ora 20.00, pe traseul Palatul Cercului Militar Naţional – Bulevardul Regina Elisabeta -Bulevardul Mihail Kogălniceanu – Piaţa Operei – Splaiul Independenţei –
Podul Cotroceni – Şoseaua Cotroceni – Bulevardul Iuliu Maniu -Bulevardul Vasile Milea – strada Drumul Taberei (sediul Statului Major al Forţelor Terestre).

  • Duminică, 22 aprilie, între orele 10.00 şi 19.00, Ziua Forțelor Terestre la Mall AFI Cotroceni (Bulevardul Vasile Milea nr. 4), expoziţie de tehnică, armament și echipamente, standuri de promovare a profesiei militare şi un concert de fanfară susținut de Muzica militară a Brigăzii 1 Mecanizată „Argedava”.
  • Luni, 23 aprilie, de la ora 09.00, la Monumentul Eroilor căzuţi în Teatrele de Operaţii şi pe teritoriul României, din Parcul Tineretului, ceremonie militară de depuneri de coroane de flori. 

mai mult la :  www.ziuaconstanta.ro/diverse/stiri-calde/ziua-fortelor-terestre-sarbatorita-in-toate-garnizoanele-din-tara-si-in-teatrul-de-operatii-din-afganistan-656707.html

Lasă un răspuns