Joc video creat de elevi din Drumul Taberei, premiat de o multinațională

0
299

Patru elevi de la două licee bucureștene au creat un joc de aventuri pentru calculator și au câștigat un stagiu la o importantă companie multinațională de gaming, la competiția Gamecelerator 5.0, realizată de organizația non-guvernamentală de antreprenoriat Junior Achievement România.

Câștigătoare a ieșit echipa Holy Shift, formată din 2 eleve și 2 elevi de la Colegiul Național Grigore Moisil, din cartierul bucureștean Drumul Taberei, și de la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, un liceu de tradiție, din centrul Capitalei.

Competiția Gamecelerator 5.0, implementată de Junior Achievement România în parteneriat cu firma Ubisoft România, a atras peste 270 elevi, care în echipe de 3-5 membri au propus 68 de jocuri. Dintre aceștia, au fost selectați 95 de elevi (20 de echipe) din 18 licee din București și un liceu din Pitești, unde au avut oportunitatea de a avea mentori profesionști din domeniul de gaming și IT, anume reprezentanții Ubisoft.

Pe parcursul competiției, elevii au învățat cum își pot transforma pasiunea pentru jocuri într-o carieră, a informat, miercuri, JA România, într-un comunicat remis StartupCafe.ro.

Cele 10 echipe finaliste și-au prezentat jocurile video (fie pe PC sau pe mobil) în fața specialiștilor de la Ubisoft în cadrul finalei competiției Gamecelerator 5.0. Jocurile echipelor de pe locurile 1, 2, 3 au fost de tipul: 2D Action Adventure Platformer, 3D Rhythm Runner Game și  Fast 2D Action Game.

Câștigătoare a ieșit echipa Holy Shift, formată din 2 eleve și 2 elevi de la Colegiul Național Grigore Moisil, din cartierul bucureștean Drumul Taberei, și de la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, un liceu de tradiție, din centrul Capitalei.

Elevii au creat „TARO & FERDY: ON THE FLY”, un joc pentru calculator (+ controller). Jocul este un platformer de aventură în care prietenia, spiritul de expediție și inteligența intuitivă sunt necesare pentru a avansa în niveluri. Ferdy este o pasăre și Taro este un băiețel. O prezență misterioasă îi aruncă pe protagoniști într-o altă dimensiune, scopul jocului fiind ca personajele să evadeze din aceasta și să afle identitatea persoanei misterioase. Jocul a fost lucrat în Unity 3D, cu limbajul de programare C#, pentru grafică au fost folosite programele Aseprite și Photoshop. Cu un gameplay captivant, jocul oferă o experiență intuitivă și captivantă, creatorii jocului mergând pe filosofia „easy to learn, hard to master” – după cum spun organizatorii concursului.

https://www.startupcafe.ro/idei-si-antreprenori/joc-video-elevi-bucuresti.htm

Lasă un răspuns