Ionuţ Dinu, Grupului de Iniţiativă Callatis Drumul Taberei la Radio France International”Vrem să sporim participarea cetăţeanului la viaţa oraşului”

0
61

Cetăţenii trebuie să aibă un cuvânt mai greu de spus în dezvoltarea Capitalei. Iată ce spun activiştii din nou-înfiinţata Reţea Civică Bucureşti, care grupează 13 asociaţii ce au militat pentru rezolvarea unor probleme punctuale cu impact major asupra locuitorilor unor cartiere ale oraşului.

Ce-şi propune Reţeaua Civică Bucureşti? „Ne dorim să sporim participarea cetăţeanului la viaţa oraşului. În acelaşi timp, ne dorim să responsabilizăm politicienii şi autorităţile publice. Considerăm că e nevoie de un parteneriat onest şi responsabil între cetăţean, politician ales prin vot şi autoritatea publică locală”, spune la RFI reprezentantul organismului, Ionuţ Dinu.

„Fiecare grup de iniţiativă civică a luptat în anumite sectoare, pe anumite probleme, de la salvarea parcurilor, a copacilor, a luptat cu indiferenţa autorităţilor în ceea ce priveşte construcţiile pe spaţiile verzi, au luptat pentru salvarea monumentelor istorice, a clădirilor de patrimoniu, reabilitarea trotuarelor sau a anumitor sectoare de drum, care au un trafic infernal. În acelaşi timp, fiecare grup s-a lovit de probleme în ceea ce priveşte transparenţa autorităţilor. Am simţit nevoia de a ne uni, tocmai pentru a atrage mult mai mult atenţia asupra noastră şi, poate e mult spus, să fim un pic mai puternici”, declară Ionuţ Dinu, membru al Grupului de Iniţiativă Callatis Drumul Taberei.

sursa :

http://www.rfi.ro/social-86217-reteaua-civica-bucuresti-vrem-sa-sporim-participarea-cetateanului-la-viata-orasului

Lasă un răspuns