Interviu. Gabriel Mutu: metroul va fi gata la finele lui 2018. Reabilitarea termică va continua în Sectorul 6

0
477

Edilul sectorului 6 al Capitalei, Gabriel Mutu, spune că eliberarea strazilor de masini parcate va duce la fluidizarea traficului. Primarul a explicat, într-un amplu interviu, de ce nu se mai pot face reabilitări termice gratuite si când va fi gata metroul din Drumul Taberei.

Reporter: Cea mai arzătoare problemă este cea a metroului? Când va fi gata metroul în Drumul Taberei?

Primarul Gabriel Mutu: Este adevărat, lucrările legate de metroul din sectorul 6 au un impact foarte mare la nivelul sectorului și reprezintă unul dintre cele mai mari proiecte care se desfăşoară la nivelul sectorului. Asta şi pentru că afectează un cartier foarte mare. Am avut o atitudine clară. Am avut periodic întâlniri cu reprezentanţii Metrorex, pe de-o parte să facem ca lucrurile să funcţioneze, să se mişte, iar pe de altă parte să vedem dacă desfăşurarea şantierului se face în condiţii de siguranţă pentru cetăţeni. Nu de puţine ori am avut sesizări în legătură cu acest aspect şi am avut întâlniri cu reprezentanţii Metrorex, cu directorul general chiar pe şantier. Am rezolvat mici derapaje care se produceau la nivelul şantierului. Acum, neoficial, discuţia pe care am avut-o cu cei de la Metrorex este că traficul suprateran la nivelul Bulevardului Drumul Taberei va fi redeschis undeva la jumătatea anului 2017. Din păcate, din ceea ce văd în teren, imi e greu să cred că lucrările se vor finaliza. Însă cred că există tot interesul şi din partea Metrorex ca lucrurile să intre în normal cît mai repede în zona Drumul Taberei. Cel mai important aspect pentru noi se referă la traficul suprateran în acest moment. Când vom avea traficul suprateran redeschis, vom putea face şi noi lucrările pe străduţele adiacente care înţeapă bulevarul, dar vom putea reface şi spaţiile verzi. Până atunci nu putem face toate aceste lucruri pentru că toată suprafaţa respectivă a fost predată către societatea care are în derulare proiectul. Şi ca să revin la întrebarea dumneavoastră, părerea mea este că traficul suprateran va fi redeschis nu la jumătatea acestui an, aşa cum am primit asigurări, ci undeva spre sfârşitul anului. Pentru funcţionarea metoului, cred că sfârşitul anului 2018 este data la care vom circula.

Reporter: Din discuţiile purtate cu oficialii care se ocupă de acest proiect, de ce sunt aceste întârzieri.

Primarul Gabriel Mutu: Ei au avut o perioadă în care finanţarea nu a fost făcută la timp şi au fost nevoiţi să prelungească termenele. Pe de altă parte, din punct de vedere tehnic au avut blocaje şi din acest motiv s-a produs întârzierile.

Reporter: Rămânem tot la Drumul Taberei şi vă întreb despre Parcul Drumul Taberei este gata, ce probleme întâmpinaţi

Primarul Gabriel Mutu: Parcul Drumul Taberei, aici avem următoarea problemă: proiectul aşa cum a fost gândit el iniţial a fost gândit greşit. Este adevărat că s-au ales soluţii tehnice care în viziunea Comisiei Europene aduceau plus valoare, dar care în realitate, puse în practică crează probleme. Vă dau câteva exemple: aleile pietonale au fost gândite cu pietriş nestabilizat, pus pe pat de nisip. Gândiţi-vă că în parc mergi şi cu un cărucior, mergi cu bicicleta, cu rolele, pe pietriş nestabilizat nu ai cum să intri cu căruciorul. Pe parcursul derulării proiectului, arhitectul şi proiectanţii au convenit să schimbe această soluţie. Au făcut schimbările, au stabilizat pietrişul, dar acesta nu a rezistat la traficul pietonal şi se crapă.

 

mai mult la :

http://cetateanul.net/agenda-zilei/interviu-edilul-gabriel-mutu-metroul-va-fi-gata-la-sfarsitul-lui-2018-si-reabilitarea-termica-gratuita-nu-se-mai-poate-face/

Lasă un răspuns