Iniţiativa Favorit : Suma alocată în bugetul local pentru proiectul Favorit, redusa cu aproape jumatate, de la 13.600.000 lei la 7.900.000 lei

0
63

Ieri a avut loc la Primăria de sector o dezbatere publică legată de proiectul de buget al sectorului 6 pe anul în curs. Dl Valeriu Ionescu, reprezentant al Grupului nostru, a fost acolo și a pus câteva întrebări: de ce suma alocată în bugetul local pentru proiectul Favorit s-a micșorat de la 13.600.000 lei la 7.900.000 lei, care e tipul de lucrări care vor fi finanțate din această sumă. Iată răspunsul autorităților:
– Conform proiectului tehnic, PS6 va finanța obiectivul de investiții Centrul Cultural Favorit pe o perioadă de 3 ani (2016, 2017, 2018)
– Cu respectarea reglementărilor legale în vigoare, se va demara procedura de achiziție a lucrărilor de execuție. Urmare a finalizării acestei proceduri, va exista un grafic de execuție cantitativă și financiară, care va permite să se facă alocările bugetare corespunzătoare.

12573688_816899545121638_4801070188347067884_n


– S-a estimat că execuția în sine va fi demarată în al doilea semestru al anului. De aceea, cei din primărie au considerat că bugetarea pentru acest an poate fi mai mică.
– Activitățile care, cel mai probabil, se vor realiza anul acesta vor fi: amenajări de teren, organizare de șantier, lucrări diverse.
– Dl Sorin Dina, administratorul public al Sectorului 6, a mai adăugat că, la nevoie, se pot suplimenta fondurile alocate.
La dezbaterile de ieri, dna Alexandra Stoica, din partea Ordinului Arhitecților din România, s-a interesat dacă pentru Proiectul Favorit s-a organizat un concurs de soluții. Răspunsul autorităților a fost că s-a acționat conform normelor legale.
P.S. Au mai fost prezenți în sală doi domni care, dându-se drept reprezentanți ai Grupului, au pus întrebări privind legalitatea proiectului Favorit. Domnilor, o rugăminte: nu vă mai dați drept ceea ce nu sunteți (încă). A face parte din Grup presupune niște pași, asumarea unor reguli interne de organizare – și presupune, în primul rând, o întâlnire cu membrii grupului. Respectați-ne activitatea și aveți bunul simț de a nu vă adăposti sub o umbrelă care încă nu vă aparține. În rest aveți libertatea a pune toate întrebările pe care le considerați necesare.

 

 

sursa :  Iniţiativa Favorit

Lasă un răspuns