„Iniţiativa Favorit” sînt baieti buni. Dar naivi si visatori. CENTRUL CULTURAL FAVORIT NU SE VA FACE NICIODATA, TREZITI-VA ! E O MEGALOMANIE NEREALISTA !

0
478

Iniţiativa Favorit  :  Astăzi, în ședința de consiliu local transmisă live de la Primaria Sectorului 6, s-a luat în discuție reactualizarea documentației tehnico-economică a obiectivului de investiții „Consolidare, extindere și modernizare Cinematograf Favorit”. Pe scurt, a fost prezentat și supus la vot Proiectul Tehnic cu costuri actualizate, pentru a se demara apoi licitația pentru constructorul viitorului Centru Cultural.

Majoritatea consilierilor a fost de acord cu oportunitatea ridicării acestui Centru, dar reprezentanții grupurilor PNL, USR, PMP au considerat că cheltuielile pentru proiect sunt prea mari, fără a oferi însă soluții alternative. Primarul Gabriel Mutu le-a explicat celor prezenți că Proiectul Tehnic a fost elaborat în urmă cu câțiva ani (5 ani, mai precis) și că se impunea aducerea la zi a costurilor, lucru de natură a încuraja și licitatorii capabili să ducă la bun sfârșit Centrul Cultural, așa cum prevede caietul de sarcini. A mai precizat că devizul prezentat nu reprezintă prețul final și că prețul corect va fi stabilit doar în urma licitației.

S-a ridicat și problema atragerii de fonduri europene. Primarul Mutu a explicat că, pentru a aplica la un fonduri de acest gen, trebuie ca indicatorii tehnico-economici ai Centrului Favorit să fie mai întâi aprobați. A mai adăugat că deocamdată nu a fost depistată o axă de finanțare din bani europeni, și că există discuții avansate cu Primăria Municipiului București, pentru cofinanțarea proiectului Favorit.
Votul a fost nominal: din cei 21 de consilieri prezenți, 12 au votat pentru (PSD, ALDE, PMP), 1 a votat împotrivă (PMP), 7 s-au abținut (PNL și USR). Prin urmare, Proiectul Favorit a fost aprobat și poate intra în procedura de licitație. Va urma!

Lasă un răspuns