Iniţiativa Favorit : Sâmbătă aceasta, Arte în Parcul Drumul Taberei (ora 17.00)

0
80

Arte în București – un eveniment care are loc în perioada 13 septembrie-10 octombrie. Sâmbătă aceasta, în Parcul Drumul Taberei (ora 17.00) se desfășoară un workshop de gravură și graffiti cu șablon, coordonatori Anca Boeriu și Ana Negoiță.

Ediția de anul acesta își propune să ofere acces la cultură și cetățenilor din micro-teritoriile urbane, rezultate din fragmentarea structurală a orașului în care trăim. Cităm din comunicatul organizatorilor (ARCUB, Uniunea Artiștilor Plastici): „Premisa generală a acestui proiect este aceea că Bucureștiul este un spațiu cultural segregat și haotic, cu un țesut urban eterogen, în care lipsa unei infrastructuri funcționale (mijloace de transport în comun, locuri de parcare) limitează accesul la cultură publicului situat în zonele limitrofe.

Pe de altă parte, există comunități considerabile numeric, puternic amprentate cultural, care ar fi dispuse să acceseze un produs cultural de calitate, dacă acesta s-ar desfășura în proximitatea locuinței. Iată de ce, cu ediția din acest an, pe lângă expoziții în galeriile centrale, Arte în București propune mai multe intervenții urbane, de tip flashmob, performance și group creativity în Parcul Drumul Taberei (Moghioroș), Mall-ul Sun Plaza, Combinatul Fondului Plastic. Astfel, Orașul In – vizibil se va contura treptat, din toate zonele ce-l compun, fiecare cu particularitățile sale.“ Mai multe detalii pe pagina de facebook  https://www.facebook.com/ArteinBucuresti/…

14191934_598306550341771_3865621815044453428_n

sursa: Iniţiativa Favorit

Lasă un răspuns