Inedit: M5 este prima magistrală de metrou cu toalete în fiecare staţie. Cum evoluează lucrările pe cel mai mare şantier din Drumul Taberei

0
146

Primul tronson din Magistrala 5 de metrou va avea toalete publice în toate cele 10 staţii, potrivit reprezentanţilor Asociaţiei Pro Infrastructură, care au realizat un nou foto-reportaj pe şantierul celui mai aşteptat proiect din Drumul Taberei.

Ionuţ Ciurea, vicepreşedintele API, a surprins în imagini toaletele de la staţia Orizont (foto jos), unde sunt şase grupuri sanitare. „Teoretic este la fel în toate staţiile, ba chiar cele mai mari (Parc Drumul Taberei) s-ar putea să aibă mai multe. Pentru mentenanţă, Metrorex va semna contract cu o firma specializată”, a spus reprezentantul API.

„Niciuna dintre stațiile de metrou de pe magistralele construite înainte de 1990 nu a avut prevăzute și nu a dispus de spații care să poata fi amenajate ca grupuri sanitare. S-a reușit totuși amenajarea unor toalete, deschise publicului călător în stațiile Piața Victoriei 1 și Piața Unirii 1, precum și în toate stațiile recent date în folosință , precum Nicolae Grigorescu 2, 1 Decembrie, Nicolae Teclu și Anghel Saligny”, explicau oficialii Metrorex în urmă cu şase ani, potrivit b365.ro.

Lasă un răspuns