ÎNCURCĂ-I DRACE! Mutu si Firea si-au sărit unul altuia la jugulară. S-a rupt lantul de iubire. A mai rămas doar cotorul de la mătura

0
309

Primăria Capitalei, replica la atacul primarului Sectorului 6. Se acuză reciproc de POLITIZARE

Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, susține că situația avariilor de la RADET a devenit inacceptabilă, în Capitală. El arată că nici Primăria Capitalei nu a intervenit cu un plan concret de măsuri, pentru a rezolva situația. Pe de altă parte Primăria Capitalei susține că PNL încearcă să politizeze subiectul și amintește că partidul din opoziție a detinut controlul RADET timp de zece ani.

„Pentru prima data in ultimele decenii, Primaria Capitalei investeste in reabilitarea retelelor RADET si face toate eforturile sa recupereze o perioada de 27 de ani in care Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice nu a beneficiat de investitii concrete.

Reamintim faptul ca Primaria Municipiului Bucuresti desfasoara o serie de proiecte menite sa imbunatateasca sistemul de termoficare, o parte din acesrea fiind deja realizate, altele fiind in derulare sau in diferite etape pregatitoare.

Astfel, actuala administratie a Capitalei este pregatita pentru modernizarea si reabilitarea Sistemului de Alimentare Centralizata cu Energie Termica – SACET. Pentru o corecta informare publica, va retransmitem stadiul tuturor acestor proiecte:

Dezvoltarea a noi unitati de producere a energiei termice in cogenerare, de inalta eficienta (CET-uri):

Primaria Municipiului Bucuresti, prin Compania Municipala Energetica Bucuresti SA, a demarat proceduri pentru dezvoltarea a doua noi centrale termice de acest tip, in zonele identificate ca fiind deficitare (Aviației, respectiv Bd. Basarabia), asa cum este prevazut in Strategia de alimentare cu energie termica in sistem centralizat a consumatorilor din Municipiul Bucuresti.

Astfel, in prezent este finalizat studiul de solutie in vederea constructiei primului din cele doua CET-uri, studiu realizat cu finantare de la Guvernul Japoniei in baza Memorandumului incheiat in acest sens intre PMB, Ministerul Energiei si Compania Japoneza ITOCHU. Sumele necesare pentru a demara aceasta investitie au fost alocate Companiei municipale amintite, care este in plin proces de identificare a locatiilor pentru cele doua viitoare centrale.

https://www.stiripesurse.ro/primaria-capitalei-replica-la-atacul-primarului-sectorului-6-se-acuza-de-politizare_1320960.html

Lasă un răspuns