Înca o amînare. Deci fostul ministru al transportului din Guvernul Ponta, MINŢEA ! Metrorex: Când se va circula pe tronsonul de metrou Drumul Taberei-Eroilor

0
180

Lucrările la linia de metrou Magistrala 5 – secţiunea Râul Doamnei – Eroilor vor fi gata la sfârşitul anului viitor, urmând să fie respectat astfel cel mai recent termen anunţat oficial, însă se va putea circula efectiv cu metroul de-abia din martie 2017, au anunţat miercuri oficialii Metrorex.

„Vom finaliza lucrările la sfârşitul anului 2016, vom începe problele tehnologice la sfârşitului lui 2016, probe tehnologice obligatorii pentru punerea în funcţiune şi pentru a crea condiţiile de siguranţă pentru transportul călătorilor, astfel încât preconizăm că în martie 2017 vom începe traficul cu călători”, a declarat miercuri directorul de investiţii al Metrorex, Constantin Mustăţea, la o conferinţă de presă pe şantierul depoului Valea Ialomiţei, referitoare la stadiul lucrărilor pe şantierele viitoarelor staţii de metrou ale Magistralei 5.

02.-Magistrala-5-metrou-1024x739

Potrivit acestuia, la şapte staţii de metrou din cele zece ale tronsonului lucrările sunt finalizate în proporţie de 100% şi există fonduri suficiente pentru finalizarea proiectului.

„Stadiul lucrărilor la cele zece staţii variază între 40 şi 100%. Din punct de vedere al structurii, aici la Valea Ialomiţei şi încă la alte şase staţii, deci şapte din zece sunt finalizate 100%. Depoul Valea Ialomiţei, de lângă staţia Valea Ialomiţei, lucrările sunt în grafic, din punct de vedere al structurii, sunt finalizate. Au început lucrările de finisaje, respectiv compartimentări, pregătire calea de rulare pentru fundaţie. Lucrările continuă, mai ales că avem în momentul de faţă şi o propunere de buget, putem continua lucrările fără a avea niciun fel de blocaj”, a mai spus Mustăţea.

http://www.mediafax.ro/economic/metrorex-cand-se-va-circula-pe-tronsonul-de-metrou-drumul-taberei-eroilor-14914172

Lasă un răspuns