În 2017 metroul de Drumul Taberei va fi în sfîrsit finalizat

0
164

Directorul general al companiei Metrorex, Marin Aldea a anunţat că Magistrala 5 de la Eroilor la Drumul Taberei va fi pusă în funcţiune la finele trimestrului I 2017.

Compania Metrorex, în acest an, În are un buge total de circa 2,2 miliarde de lei, din care 1,4 miliarde de lei pentru investiţii şi 775 milioane de lei pentru activitatea de exploatare.

„Metrorex are în derulare în 2016 investiții în valoare de 1,403 miliarde lei. Sunt obiective ambițioase, având în vedere extinderea rețelei de metrou. Astfel, este în lucru extinderea Magistralei 5 de la Eroilor la Drumul Taberei, la Râul Doamnei și stația și Depoul Valea Ialomiței. Este un proiect de 3,1 miliarde de lei. Are 10 stații și circa 6,8, aproape 7 kilometri lungime. Pentru acest proiect avem anul acesta prevăzuți în buget 780 de milioane de lei. Ne-ar mai trebui aproape încă pe atât, ca să ne îndeplinim obiectivul pe care îl avem pentru acest an, respectiv să trecem de la un stadiu fizic de circa 67% la circa 90%, astfel încât să putem, la finele trimestrului I 2017, să îl punem în funcțiune cu călători”, a explicat, într-un intervu acordat Agerpres, şeful Metrorex, Marin Aldea.

metrou-465x215

Un alt proiect pentru dezvoltarea reţelei este extinderea Magistralei 4, de la Gara de Nord la Lac Străulești, cu cele două stații: Laminorului și Lac Străulești. „Proiectul este de circa 250 de milioane de euro. Pentru anul acesta avem în buget vreo 270 de milioane de lei. Cu banii pe care îi avem în buget putem să punem în funcțiune fără probleme cele două stații Laminorului și Lac Străulești. Ne-ar mai trebui vreo 60 de milioane de lei ca să finalizăm și parcarea și depoul. Acolo este un park&ride. Vom solicita la rectificare”, a declarat Aldea. Referitor la linia de metrou până la Otopeni. directorul Metrorex a precizat că acest proiect a fost cuprins în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă.

http://www.capital.ro/nu-publica-metrorex.html

Lasă un răspuns