Immochan investeşte 10 milioane de euro în rebrandingul centrului comercial din Drumul Taberei

0
278

După 3 ani de la deschidere, Immochan investeşte 10 milioane de euro pentru a transforma centrul comercial Auchan din cartierul Drumul Taberei într-o comunitate. Noul centru, care nu va păstra numele hypermarketului, va reuni, pe lângă magazine şi food-court, un spaţiu de bibliotecă, un loc de joacă, dar şi un community hub, primul de acest gen din România.

Rebrandingul centrului comercial vine în urma unui studiu iniţiat de Immochan care a vizat nevoile locuitorilor cartierului, unul dintre cele mai mari şi mai aglomerate din Capitală. Astfel, în perioada iulie-octombrie 2017, compania a făcut un sondaj din care a reieşit că locuitorii şi-ar dori un spaţiu unde să se poată desfăşura, un spaţiu de recreere, dar care să-şi păstreze caracterul utilitar.
Potrivit aceluiaşi sondaj, locuitorii cartierului sunt cumpărători activi. 56% merg la supermarket/hypermarket de 2-3 ori pe săptămână, în timp ce 22% merg zilnic. Cei mai mulţi consideră preţul produselor unul avantajos pentru cumpărături zilnice, iar printre avantajele cartierului se numără proximitatea faţă de astfel de centre comerciale, dar şi existenţa locurilor de parcare.
Dezavantajele zonei sunt cele care au determinat investiţia în rebrandigul Centrului Comercial Auchan. Printre acestea, respondenţii au enumerat: spaţiul rigid, lipsa unor zone de relaxare şi distracţie, cum ar fi cafenelele, barurile şi restaurantele.
„Drumul Taberei devine centrul comunităţii din Drumul Taberei, un centru comercial care oferă mai mult decât cumpărături, oferă relaxare, timp de calitate şi oportunităţi de socializare – un loc care aduce împreună “taberele” diferite din cartier. Reacţiile locuitorilor, care au reieşit în urma unui amplu studiu calitativ şi cantitativ pe care l-am făcut, ne-au încurajat şi au contribuit la definitivarea identităţii noului brand. Suntem încântaţi de rezultatul final, care îmbină elemente identitare locale cu un suflu nou, urban, menit să ofere clienţilor timp de calitate şi de socializare, a declarat Sofia Teleanu, Marketing Manager Immochan Romania.

Citeste mai mult: adev.ro/p5ovnh

 

Lasă un răspuns