HotNews : Grupul de initiativa civica „Salvati Parcul Drumul Taberei” a lansat o petitie online prin care cere Primariei sector 6 sa demoleze serele ce se construiesc pe spatiul verde

0
13

Grupul de initiativa civica „Salvati Parcul Drumul Taberei” a lansat o petitie online prin care cere Primariei sector 6 sa desfiinteze serele ce se construiesc acum pe spatiul verde, sa ia pietrele puse pe malul lacului si sa amenajeze mai multe locuri de joaca.

11745707_822288434516014_1716441853174396286_n

In detaliu, cetatenii cer Primariei urmatoarele lucruri:

1.      Desfiintarea spatiilor expozitionale construite de Primaria Sectorului 6 pe latura nordica a parcului si plantarea unui numar de 162 de arbori in locul acestor spatii expozitionale (162 este numarul arborilor care au fost defrisati de Primaria Sectorului 6 in cadrul proiectului de reamenajare a parcului).

2.      Indepartarea rocilor amplasate de Primaria Sectorului 6 pe malul lacului din parc si plantarea de salcii in locul acestor roci.

3.      Suplimentarea locurilor de joaca si a bancilor de agrement din parc.

4.      Montarea unor toalete publice civilizate cu auto-spalare in parc.

5.      Repunerea in functiune a fantanii arteziene si redarea in folosinta a hidrobicicletelor pe lacul din parc.

„Parcul nostru ar fi trebuit sa aiba in primul rand copaci si banci, nu fiare si betoane, iar Sectorul 6 este vaduvit de spatiul verde absolut necesar pentru o viata decenta!”, sustin primii semnatari ai petitiei.

Parcul Drumul Taberei a fost redeschis la sfarsitul lunii mai dupa ce a fost inchis timp de doi ani pentru modernizare. Inaugurarea s-a facut fara serele exotice care se construiesc in parc si care ar urma sa fie gata la sfarsitul anului. Lucrarile de reamenajare au costat circa 15 milioane de euro – cea mai mare parte din fonduri europene.

Grupul de initiativa civica „SALVATI PARCUL DRUMUL TABEREI” a aparut in prima jumatate a anului 2014, ca reactie la proiectul de reamenajare a Parcului Drumul Taberei si la amanarile repetate ale redeschiderii parcului. Parcul Drumul Taberei a fost inchis pentru o perioada de doi ani, iar lucrarilede reamenajare efectuate de Primaria Sectorului 6 au condus la defrisarea a 162 de arbori si la construirea unor spatii expozitionale.

mai mult la :  http://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-20302182-grupul-initiativa-civica-salvati-parcul-drumul-taberei-lansat-petitie-online-prin-care-cere-primariei-sector-6-demoleze-serele-construiesc-spatiul-verde.htm

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns