HotNews: Cum a ajuns Primaria Sectorului 6 sa inchirieze trotuarele din Drumul Taberei drept locuri de parcare

0
118

Trotuarele din cartierele Drumul Taberei si Militari, si asa foarte inguste, sunt pline de masini parcate neregulamentar, daca este sa ne luam dupa Codul Rutier. Astfel, pietonii – batrani, mame cu copii mici de mana – sunt nevoiti sa mearga pe carosabil, expusi accidentelor. Culmea este ca pe trotuar si pe gardurile din vecinatate sunt afise pe care scrie ca locurile respective au fost inchiriate de la Primaria sectorului 6 si se plateste taxa pentru ele. Asta desi Codul Rutier spune ca trebuie lasat cel putin un metru in cazul in care se parcheaza pe trotuar, in acceptiunea unora, sau ca parcarea pe trotuar este interzisa, in acceptiunea altora.

image-2015-08-11-20350685-0-parcare-trotuar-1
Primaria sectorului 6 spune ca Primaria Capitalei stabileste unde se amenajeaza locuri de parcare si ca sectorul doar le inchiriaza. Primaria Capitalei spune ca ea nu a aprobat niciodata locuri de parcare pe trotuar si pe spatiile verzi.

In replica, Primaria Capitalei spune ca nu a avizat locuri de parcare pe trotuar si pe spatiile verzi. „Primaria Municipiului Bucuresti prin Comisia Tehnica de Circulatie nu avizeaza locuri de parcare pe trotuar, spatiu verde, carosabil etc, decat in locuri special amenajate (alveole) conform HCGMB 12412008”, spun reprezentantii institutiei.

Cu toate acestea in Drumul Taberei si Militari sunt sute de locuri de parcare pe trotuar cu placute de identificare.

http://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-20350701-criza-locurilor-parcare-resedinta-din-marile-cartiere-blocuri-cum-ajuns-primaria-sectorului-6-inchirieze-trotuarele-drept-locuri-parcare.htm

Lasă un răspuns