Hai mă, voi chiar i-ați crezut ! Gabriel Mutu: Lipsa banilor și proiectul tehnic dificil au amânat lucrările de la metroul din Drumul Taberei. Vezi când va fi gata noua linie de metrou

0
31

Edilul sectorului 6 al Capitalei, Gabriel Mutu, a explicat, pentru EVZ, de ce nu s-a finalizat la timp metroul din Drumul Taberei, dar și când vor putea circula locuitorii acestui cartier prin subteran.

Locuitorii sectorului 6 al Capitalei ar putea circula cu metroul la sfârșitul anului viitor, din Drumul Taberei spre centru, potrivit primarului sectorului 6, Gabriel Mutu. Edilul a explicat că întârzierile se datorează faptului că nu au fost alocați bani la timp pentru finalizarea investiției.

” Este adevărat, lucrările legate de metroul din sectorul 6 au un impact foarte mare la nivelul sectorului și reprezintă unul dintre cele mai mari proiecte care se desfăşoară la nivelul sectorului. Asta şi pentru că afectează un cartier foarte mare. Am avut o atitudine clară. Am avut periodic întâlniri cu reprezentanţii Metrorex, pe de-o parte să facem ca lucrurile să funcţioneze, să se mişte, iar pe de altă parte să vedem dacă desfăşurarea şantierului se face în condiţii de siguranţă pentru cetăţeni.  Nu de puţine ori am avut sesizări în legătură cu acest aspect şi am avut întâlniri cu reprezentanţii Metrorex, cu directorul general chiar pe şantier. Am rezolvat mici derapaje care se produceau la nivelul şantierului”, a declarat Gabriel Mutu.

În tot acest timp, șefii de la Ministerul Transporturilor spun că traficul suprateran la nivelul Bulevardului Drumul Taberei va fi redeschis undeva la jumătatea anului 2017.

Întrebat dacă termenul va fi respectat, edilul sectorului 6 s-a arătat sceptic. „Din păcate, din ceea ce văd în teren, îmi e greu să cred că lucrările se vor finaliza. Însă cred că există tot interesul şi din partea Metrorex ca lucrurile să intre în normal cât mai repede în zona Drumul Taberei. Cel mai important aspect pentru noi se referă la traficul suprateran în acest moment. Când vom avea traficul suprateran redeschis, vom putea face şi noi lucrările pe străduţele adiacente care înţeapă bulevarul, dar vom putea reface şi spaţiile verzi. Până atunci nu putem face toate aceste lucruri pentru că toată suprafaţa respectivă a fost predată către societatea care are în derulare proiectul. Şi ca să revin la întrebarea dumneavoastră, părerea mea este că traficul suprateran va fi redeschis nu la jumătatea acestui an, aşa cum am primit asigurări, ci undeva spre sfârşitul anului. Pentru funcţionarea metoului, cred că sfârşitul anului 2018 este data la care vom circula”, a explicat Gabriel Mutu, pentru EVZ.

mai mult la :   evz.ro/exclusiv-evz-incredibil-de-ce-nu-s-a-terminat-la-timp-metroul-d.html

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns