Hai Favorit ! Cinematograful Favorit este la punctul 17 pe ordinea de zi a ședintei ordinare de astazi de la Primaria Capitalei

0
145

Cinematograful Favorit este la punctul 17 pe ordinea de zi a ședintei ordinare de astazi, 26.11.2015, a Consiliului General al Primariei Municipiului București. Să vedem dacă de data asta Favoritul va avea CVORUM la vot. Adica, dacă vor vota 2/3 din numărul total al consilierilor generali. În rest, se vede treaba că demersurile noastre – de a propulsa pe un loc fruntaș votarea proiectului de hotărâre privind trecerea cinema Favorit în administrarea primăriei de sector – au dat greș. Deși am fost în audiență. Deși ne-am pledat cauza. Cineva acolo sus, în primăria mare, nu ne iubește. Nu-i nimic. Noi vom avea reprezentați șia stazi.

Le vom reaminti stimaților aleși că viața culturală a sectorului 6 – un sector cu o populație cât a Ploieștiului – depinde de o simplă ridicare de mână.

Iată ce document vor avea consilierii generali joi, la ședința în care se decide soarta cinema Favorit: 
„Doamnelor și domnilor consilieri,

Anul acesta, după demersuri care au durat 5 ani, un grup de cetățeni din cartierul bucureștean Drumul Taberei a reușit imposibilul: a determinat Ministerul culturii să cedeze clădirea cinema Favorit, spre administrare, Primăriei sectorului 6. În felul acesta, Primăria de sector poate să înceapă lucrările de transformare a fostului cinematograf în Centru Cultural Comunitar…

12107999_791678034310456_6202492678794479658_n

Pentru ca lucrările de reabilitare să demareze, mai e nevoie de aprobarea unui proiect de hotărâre aflat astăzi pe ordinea de zi, la punctul 17: anume, proiectul de Hotărâre privind înscrierea Cinema Favorit în inventarul bunurilor ce alcătuiesc domeniul public al Municipiului București și transmiterea acestuia în administrarea Consiliului local al sectorului 6.

Locuitorii din Drumul Taberei sunt favorabili transformării fostului cinema în Centru Cultural – la fel și primăria de sector. Dovadă sunt sutele de semnături de la oameni, dovadă este faptul că Primăria sectorului 6 a alocat în fiecare an, la bugetul local, fonduri pentru realizarea proiectului Favorit. Dovadă sunt studiul de fezabilitate și proiectul tehnic pentru viitorul Centru Cultural, ambele finanțate de Primăria Sectorului 6.

Vă rugăm, nu ne dezamăgiți. Nu dezamăgiți miile de părinți care speră într-un viitor mai bun pentru copiii lor. Un viitor în care să fie și un pic de muzică, de teatru, de pictură, de dans. Vă rugăm să rămâneți în sală și să aprobați această hotărâre. Mulțumim!”

Iniţiativa Favorit

Lasă un răspuns