Gata, PSD-eii s-au hotarît. Mutu e candidat la S6. Mediafax reactioneaza „Candidatul PSD la Sectorul 6, urmărit penal de DIICOT. Dragnea: Respectă codul de integritate”

0
13

Senatorul Gabriel Mutu a fost validat candidat al PSD la Sectorul 6, chiar dacă este urmărit penal de DIICOT, liderul PSD, Liviu Dragnea, susţinând că acesta respectă codul de integritate al PSD.

„Toată lumea respectă codul de integritate. Colegii din comisia de etică au analizat exact situaţia domnului Gabriel Mutu şi, cel puţin până la acest moment, nu încalcă criteriile de integritate”, a declarat Liviu Dragnea, la finalul şedinţei Comitetului Executiv al PSD, în care a fost validată echipa de candidaţi pentru Primăria Capitalei şi pentru sectoare.

Mutu candidat

La rândul său, senatorul Gabriel Mutu susţine că nu mai ştie nimic despre dosarul său la DIICOT.

„Nu am cum să vă răspund pentru că mai bine de un an şi jumătate nimeni nu a făcut nimic, mai mult de atât, procurorul care a fost implicat în acest caz a fost reţinut de DNA pentru implicare, influenţare şi şantaj în acest dosar”, a declarat candidatul PSD la Sectorul 6.

Gabriel Mutu este urmărit penal pentru spălare de bani prin intermediul unor firme de construcţii autostrăzi şi alte construcţii civile, construcţii feroviare, IT, pază şi protecţie sau modă.

El mai este urmărit penal şi pentru folosirea cu rea credinţă a bunurilor societăţii şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

„Faţă de acesta există suspiciunea rezonabilă că a falsificat, prin atestarea ca reale a raporturilor comerciale, în facturile emise de societăţi comerciale de tip fantomă înscrisuri justificative, care au fost înregistrate în contabilitatea SC GM Activ Building Management SRL, şi în baza cărora s-au efectuat transferurile de bani din conturile SC GM Building Management SRL în conturile societăţilor menţionate”, precizează DIICOT.

http://www.mediafax.ro/politic/candidatul-psd-la-sectorul-6-urmarit-penal-de-diicot-dragnea-respecta-codul-de-integritate-15118218

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns