FOTO Un an întârziere pentru metroul din Drumul Taberei. Relu Fenechiu: „Nu vă pot spune ce s-a întâmplat cu muncitorii care nu sunt aici“

0
179


Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a fost marţi pe şantierul metroului din Drumul Taberei, la Răzoare. Acesta a declarat că se fac toate eforturile pentru ca lucrările de forare către staţia Favorit să înceapă în luna iunie, însă magistrala din Drumul Taberei va fi dată în folosinţă cu un an mai târziu, faţă de termenul propus iniţial, 2015.
De asemenea, ministrul Fenechiu a spus că poate explica ce s-a întâmplat cu muncitorii ar fi trebuit să fie pe şantier. Amintim că lucrările la metroul din Drumul Taberei au fost stopate acum mai bine de o lună, din lipsă de fonduri. „Nu se vor face alte împrumuturi. Se încearcă obţinerea de fonduri europene, sunt cele mai ieftine“, a declarat Relu Fenechiu. Acesta a menţionat că tronsonul către Otopeni este încă la stadiul de proiectare. Cele 10 staţii de metrou din Drumul Taberei vor fi date în folosinţă cu un an mai târziu, adică în 2016, faţă de 2015, aşa cum prevedea proiectul iniţial. „Cu plăţile suntem la zi. Termenul final de circulare cu călători pe tronsonul acesta va fi 2016. Demersurile pe finanţare europeană s-au făcut tot timpul, dar nu au fost aprobateSistările au fost anunţate de un ONG, nu este adevărată această afirmaţie. Cel târziu la sfârşitul lunii mai muncitorii se vor apuca de forat între staţii. banii ajung pentru semestrul 2“, a declarat directorul Metrorex, Aurel Radu.

Citeste mai mult: adev.ro/miixzh

Lasă un răspuns