Fosta cale ferată industrială care pornește din Centura Capitalei și împarte Sectorul 6 în cartierele Militari și Drumul Taberei ar putea deveni bulevard

0
305

Proiectul de hotărâre al Consiliului General al Muncipiului Bucureşti privind transmiterea terenului aferent fostei linii de cale ferată Bucureşti Cotroceni – Bucureşti Progresu din proprietatea Ministerului Transporturilor în domeniul public al Capitalei a trecut de votul consilierilor. În acest moment, ideea privind înlocuirea căii ferate existente cu un nou coridor de transport public pentru trafic rutier și pietonal a intrat în linie dreaptă.

Potrivit Raportului de specialitate întocmit de Direcţia Patrimoniu şi Direcţia Urmărire Lucrări Mari de Infrastructură, municipalitatea va solicita oficial Guvernului să emită o hotărâre pentru transferul terenului de la Ministerul Transporturilor la Primăria Capitalei.

Este vorba despre fosta cale ferată industrială care porneşte din Centura Capitalei, din dreptul CET Vest şi care împarte Sectorul 6 în Cartierul Militari şi Cartierul Drumul Taberei.

 

https://www.libertatea.ro/ultima-ora/un-nou-bulevard-al-liniei-sectorul-6-al-capitalei-de-ce-renunta-municipalitatea-la-transportul-feroviar-2373954

Lasă un răspuns