Firma care construieşte metroul din Drumul Taberei ar putea scăpa, pentru moment, de faliment

0
161
Astaldi, firma italiană care are contracte de miliarde de euro cu statul român, printre care Magistrala 5 de metrou, între staţiile Eroilor şi Râul Doamnei, şi cel mai mare lot din Autostradă A3, Câmpia Turzii – Târgu Mureş, ar putea scăpa de faliment.

Compania italiană de construcţii Salini Impregilo s-a oferit să investească 225 de milioane de euro pentru a salva constructorul italian Astaldi Spa, care se confruntă cu probleme financiare, informează ANSA şi Reuters. Prin subscrierea la majorarea de capital, Salini va obţine o participaţie de 65% în Astaldi, care va utiliza câştigurile obţinute pentru a-şi achita datoria, scrie clubferoviar.ro. Salini a precizat că oferta sa este condiţionată de încheierea unui acord între Astaldi şi creditorii săi, precum şi de găsirea unor investitori pe termen lung care să subscrie la majorarea de capital şi de obţinerea unui împrumut de la bănci de către Astaldi pentru stabilizarea situaţiei financiare şi a operaţiunilor constructorului italian.
Separat, Astaldi a anunţat că Board-ul sau a aprobat propusul acord cu creditorii şi oferta Salini. În octombrie 2018, agenţia de evaluare financiară S&P Global Ratings a coborât ratingul acordat Astaldi de la “CCC minus” la “D”. Retrogradarea vine după ce Astaldi a cerut în septembrie unui tribunal din Roma protecţie faţă de creditorii săi, în urma întârzierii vânzării podului din Turcia. Astaldi a precizat că a solicitat protecţie faţă de creditori “cu rezervare”, o modalitate folosită în Italia pentru a permite unei firme să-şi continue afacerile.

Citeste mai mult: adev.ro/pmyqwt

 

 

mai mult la : adevarul.ro

Lasă un răspuns