EvZ.ro : Parc de 18 milioane de euro în București. Premieră națională pe bani europeni

0
326

După ani de zile de reparații, reclamații, amenajări în grabă, cu materiale inadecvate, parcul bucureștean Moghioroș din Drumul Taberei este în sfârșit gata să-și primească vizitatorii. Parcul a costat 18 milioane de euro și reprezintă cel mai scump parc din țară.

Primăria Sectorului 6 a găsit calea legală de a repara parcul şi de a-i aduce îmbunătăţiri: analiză legislativă, calcule, planuri, corespondenţă pe tema fondurilor europene, cu entităţile de resort de la Bruxelles şi, bineînţeles, câteva milioane de euro în plus, potrivit www.digi24.ro Elena Udrea, ca ministru al Dezvoltarii, şi Cristian Poteraş, ca primar al Sectorului 6, şi-au dorit încă din 2014 modernizarea Parcului Drumului Taberei.

I-au anunţat viitorul printr-un clip cu… violina pe fundal. Preţul proiectului – 18 milioane de euro. Pentru aceşti bani, constructorii au făcut amenajări în grabă, cu materiale inadecvate. Nu au prevăzut nici măcar sistem de canalizare.

Apoi, de-a lungul timpului au apărut tot felul de probleme. În iulie 2017 şi-n aprilie 2018, au fost gata cişmele defecte, alei şi bănci distruse, pereţi compromişi, locuri de joacă periculoase şi garduri rupte. Nemulţumiţi, cetăţenii zonei cereau anul trecut chiar o anchetă a procurorilor.

Oficialii Primăriei Sectorului 6 au precizat că nu pot repara o investiţie realizată cu bani europeni şi aflată în garanţia de cinci ani. În aprilie anul acesta însă, aceleaşi autorităţi locale au anunţat că investiţia nu are proces-verbal de recepţie şi că nu se poate activa mentenanţa parcului.

mai mult la :  evz.ro/parc-de-18-milioane-de-euro-in-bucuresti-premiera-nationala-pe-b.html

Lasă un răspuns