Evenimentul Zilei de astazi: Își vor Parcul „Drumul Taberei” înapoi

0
124

Zeci de bucureşteni au protestat sâmbătă, lângă Parcul Drumul Taberei, din Capitală, nemulţumiţi de faptul că Primăria Sectorului 6 nu a redeschis spaţiul verde, închis de aproximativ doi ani pentru lucrări de modernizare. Locuitorii din cartierul Drumul Taberei sunt nemulțumiți și de faptul că pentru modernizarea parcului ar fi fost tăiați circa 160 de arbori și s-au betonat mai multe spații verzi.

clipboard01_158-465x390

Protestatarii au pus, sâmbătă, pe gardul parcului mai multe panglici negre, în semn de doliu, şi au scandat „Vrem parcul înapoi!”. Dan Trifu, vicepreşedintele Fundaţiei Ecocivica, este de părere că ceea ce s-a întâmplat în cei aproape doi ani de modernizare a parcului este un dezastru şi că Primăria ar fi tăiat, de fapt, vreo 400 de arbori, adică o treime din parc.

Mai mult, spune Dan Trifu, în parc au apărut şi construcţii „megalomanice” care nu aveau ce căuta acolo. Lucrările de amenajare a parcului au început în mai 2013, iar pentru modernizarea acestuia a fost alocată suma de 15 milioane de euro, în mare parte din fonduri europene.

http://www.evz.ro/isi-vor-parcul-drumul-taberei-inapoi.html

Lasă un răspuns