Emil Calinescu, bloger si „Social Media God” :) : Stefan Florescu este un caz interesant”

0
222

Astazi voi vorbi despre sectorul 6 si al sau caz foarte interesant. Serios, cazul ar trebui studiat la orice curs de marketing politic din aceasta tara.

„Incurajez partidele celelalte, mari si mici, sa mizeze pe cate un om in fiecare sector care sa-si faca timp de 4 ani campanie zi de zi in sector.”

articol complet la : politicalinescu.ro/

12494676_1084174584955884_2381776337344863851_n

Asadar, care este contextul:

  • Primarul in functie, Rares Manescu, este invizibil. Atat de invizibil incat nici propriul partid nu-l mai sprijina pentru un nou mandat. Oricum am lua-o, un esec pentru PNL.
  • Care PNL propune pe viceprimarul acestuia, Mironescu. La fel de invizibil. Si de popular.
  • PSD, care in 2012 l-a sustinut pe Manescu (era candidat USL pe atunci) vine cu Gabriel Mutu. Cum s-a afirmat Mutu? Pai a devenit parlamentar (senator mai precis) in anul 2008, din partea PDL. Pe atunci, in colegiul sau, l-a invins fara drept de apel pe Corneliu Vadim Tudor. Intre timp, Mutu a schimbat tabara politica si, desi in parlament n-a fost deloc activ, acum cere alegatorilor sa vorbeasca cu el. Oare il vor asculta?
  • Are ceva probleme cu legea, indeajuns incat sa planeze suspiciuni, insa nu indeajuns de mari incat sa-l impiedice sa candideze.
  • Inainte de Manescu primar a fost Cristian Poteras. Ex-PDL, ex-PNL, actual in puscarie. Pana sa intre in puscarie, Poteras era un vector important de imagine al PNL in sectorul 6. El semna pliantele electorale pro-Iohannis in 2014. Nu Manescu, ca pe Manescu nu-l stia nimeni.
  • Ne intoarcem in 2012. In afara de Manescu si Poteras (p-atunci adversari, unul PNL, altul PDL), a mai candidat si un anume Stefan Florescu. Acesta, INDEPENDENT, a obtinut 10% din voturi, fiind locul al treilea dupa cei 2 de mai sus. A depasit atat candidatul PPDD (p-atunci al treilea partid), cat si candidati de la alte partide mai mici (UNPR, care pe atunci a candidat singur, PRM + alte partide minuscule).

Si despre el, Stefan Florescu, vreau sa va vorbesc. L-am vazut o singura data vorbind, nu in direct, ci inregistrat undeva (fragmente). Are ceva carisma, desi nu zic ca ma da pe spate. Are un program interesant, o gramada de proiecte, sunt curios cate dintre ele vor fi realizate daca acesta iese primar.

Totusi, nu doar proiectele si carisma sunt importante, cat alt lucru, fundamental dupa mine: campania continua pe care si-o face acesta din 2012 incoace. PNL si PSD au trecut prin schimbari succesive, Mutu si-a anuntat candidatura prin 2015, iar Mironescu abia anul acesta. Florescu isi anuntase intentia de a candida inca de cand a pierdut alegerile din 2012.

Probabil ar fi iesit senator ori deputat, orice partid si l-ar fi dorit. El a preferat, insa, sa ramana pe bara 4 ani de zile, pentru a iesi acum primar. Nu stiu de ce, nu stiu intentiile ascunse ale acestuia, daca ele exista, stiu doar ca STRICT din punct de vedere electoral este o strategie FOARTE BUNA.

Incurajez partidele celelalte, mari si mici, sa mizeze pe cate un om in fiecare sector care sa-si faca timp de 4 ani campanie zi de zi in sector.

Repet, nu-l cunosc pe Stefan Florescu, stiu ca e acuzat de multe chestii necurate, de legaturi cu lumea interlopa, niciuna dovedita. Pana la o eventuala condamnare, este nevinovat si il voi trata ca atare. Nu zic ca va fi un primar bun, zic doar ca STRATEGIA sa electorala, marketingul sau politic, este unul bun.

articol complet la :  http://politicalinescu.ro/stefan-florescu-este-un-caz-interesant/

Lasă un răspuns