Elevii din clasa a opta de la școala 169, din Drumul Taberei, au găsit porțile închise și mesajul „Greva generală pe termen nelimitat”

0
658

După ce duminică profesorii școlilor din sectorul 6 au anunțat că intră în greva generală, luni, decizia a fost modificată – protestul nu se mai ține, a anunțat Federației Sindicatelor Libere din Învățământul Preuniversitar. Luni dimineață, însă, în mai multe școli nu s-au ținut cursuri având în vedere că 1.000 de profesori au urmat îndemnul liderului de sindicat al Ligii Salariaților din Învățământul preuniversitar, Radu Pisică și au întrerupt lucrul la catedre.

Puțin după ora 8 dimineața, mai mulți elevi din clasa a opta de la școala 169, din Drumul Taberei, au ajuns la școală. Se apropie evaluarea națională, iar astăzi era prima zi de pregătire, la școală. Au găsit însă porțile închise și un afiș A4, pe care scria „Greva generală pe termen nelimitat”. Pazncii școlii nu i-au lăsat să intre în școală si le-au transmis că pot pleca acasă. „Au zis sa plecam acasa, ca e greva”, spune o eleva din clasa a opta. „Poate mergem printr-un parc, ceva, dacă nu merge nimic aici”, afirmă un alt elev, tot din clasa a opta.

Jumătate de oră mai târziu, Radu Pisică, liderul Ligii Salariaților din Învățământul preuniversitar din sectorul 6, afiliată FSLI, a declarat în direct la Europa FM că niciun elev nu a fost împiedicat să între în școală. „Vreau să fac o precizare, nu este adevărat că elevii nu au fost lăsați să intre în școală, deci asta este o minciună și nu putem să admitem. Toți elevii care au venit la școală au fost lăsați să intre în școală si au fost supravegheați”, a susținut Radu Pisică, într-un dialog în direct, cu Vlad Petreanu.

https://www.europafm.ro/fsli-profesorii-nu-intra-in-greva-generala-audio/

Lasă un răspuns