[electorale] Ștefan Florescu, independent la Sectorul 6: Şahul trebuie introdus ca materie opţională de studiu

0
203

Sahul îmbunătăţeşte concentrarea, dezvoltă gândirea logică şi în perespectivă, imaginaţia şi creativitatea, stimulează atitudinea şi comportamentul social adecvat, dezvoltarea personalităţii, încurajează spiritul de fair – play şi contribuie la o mai bună integrare în colectiv.

(foto : Ștefan Florescu la Aleea Sahistilor din Drumul Taberei )

Iată raţiunile care mă determină să afirm că șahul este la fel de important în dezvoltarea copiilor noştri precum matematica sau limba română. Discutând în teren cu foarte mulţi părinţi, Ștefan Florescu le-a prezentat propunerea sa, aceea ca şahul să fie introdus ca materie opţională în programa şcolară, constatând că aceștia că au primit-o cu multă deschidere. Proiect presupune într-o primă etapă consultări cu reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, ai Ministerului Tineretului şi Sportului, Inspectoratului Şcolar Sector 6, Federaţiei Române de Şah şi, în primul rând, cu părinţii copiilor din Sectorul 6.

În urma acestora vor fi identificate modalităţile prin care micuţii noştri să poată să beneficieze de „ORA DE ŞAH”, pentru o dezvoltare armonioasă a minţii şi a spiritului.

„Totodată, prin programul socio – educativ al Fundaţiei Din Suflet, Pentru Suflet, vom demara colaborarea cu asociaţii care organizează cursuri de şah, acestea urmând ca de acestea să beneficieze copiii provenind din familiile defavorizate sau cei instituţionalizaţi în centre de plasament de pe raza Sectorului 6”, susține Ştefan Florescu, candidat independent la Primăria Sectorului 6.

 

http://www.stiripesurse.ro/tefan-florescu-independent-la-sectorul-6-sahul-trebuie-introdus-ca-materie-optionala-de-studiu_1135131.html

Lasă un răspuns